פוליפ ברקטום.......................

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/02/2017 | 10:53 | מאת: 123456

שלום רב, בבדיקת קולנוסקופיה נמצא פוליפ ברקטום בגודל כ 4 ס"מ. לקחו ביופסיות שהראו Villo Tubular Adonema with Law Grade Dysplasia טרם הוציאו את הפוליפ. שאלתי היא מהן אפשרויות הניתוח במקרה זה? האם יש לבצע אצל רופא גסטרו בהסרה שטחית או שיש לגשת לכירורג לבצע ניתוח ולהוריד שוליים? תודה רבה

הפוליפ המתואר חייב בכריתה מלאה ובדיקה יסודית של כל הרקמה שהוצאה. הביופסיה אינה מראה שינוי סרטני אך בגודל 4 ס"מ ייתכן כבר שינוי סרטני באיזשהו חלק של הפוליפ. אם הפוליפ המתואר ניתן טכנית להסרה באנדוסקופיה צריך להסירו. לאחר שתתקבל תשובה מדויקת על אופי הרקמה שהוצאה מבצעים הערכה מחודשת. בשלב זה ממליץ על הסרה בקולונוסקופיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות