ניתוח לפתיחת הצרויות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/02/2017 | 14:20 | מאת: מרסלו

שלום רב שמעתי שתי דיעות בנושא הכנה לניתוח במסגרת טיפול לפרסקופי בקרוהן, אחת שטוענת שצריך אשפוז שבועיים לפני הניתוח להכנה ומנוחת המעי, דבר המבטיח סיכוי החלמה טובים יותר, השניה לבוא יום לפני הניתוח. מה ממליצים?

הכנת החולה לקראת ניתוח כזה תלויה במצבו הכללי והתזונתי. במקרים קשים של חולה מדודלדל שאיבד הרבה ממשקלו ורמת החלבון בדמו נמוכה משמעותית יש צורך בהכנתו ע"י הזנה תוך ורידית באשפוז למשך 2-3 שבועות לפחות כדי להכינו לניתוח. אם מצב התזונתי סביר אין צורך בהכנה כזו.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות