מיואשת ומתביישת

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

26/07/2011 | 10:41 | מאת: רוית

אני אמנם בהריון מהפרייה אחרי הרבה כישלונות לוקחת תמיכה עדיין אבל לא נותנים להריון הזה סיכוי כי שק החלמון מוגדל אני מיואשת שאצטרך לחזור לטיפולי ההפרייה שהיו סיוט עבורי לגמרי לא אעמוד בזה נפשית חושבת להתאבד ברגע שהעובר יצא לא תקין. אומרים שב95 אחוז מהמקרים זה עובר לא תקין. לא מסוגלת לעבור עוד טיפולי הפרייה חושבת על פרידה מהחיים סליחה שהטרדתי אפילו כאן.

רוית שלום, נשמע שאת נמצאת במצוקה גדולה.המחשבה על כך שההריון שלו כל כך חיכית אולי לא יהיה תקין היא קשה מאוד לעיכול וגם אי הוודאות הקיימת עדין סביב הנושא לא מקלה. לפעמים יש לגוף דרכים משלו לאותת על כך שהתתפתחות היא בלתי תקינה.ממליצה לך לפנות לליווי רגשי מקצועי במחלקת ה-IVF או בכל מסגרת אחרת שתבחרי, שיעזור בהתמודדות עם ימים קשים אלה. קרן

28/07/2011 | 17:52 | מאת: אן

רוית אני יודעת שעד שנכנסים להריון בטיפולים ומאבדים אותו ההרגשה נוראית. אבל תחושות אובדן כמו שאת מתארת אינן קשורות לטיפולים, הקושי בטיפולים מעורר אותם. תחושות אובדן מעידות על ערעור שאינו בריא לך לסובבים שלך ובטוח לילד עתידי. גם כשתקלטי יכול לצוץ קושי נוסף (בוא ניהיה אמיתיות יהיו הרבה קשיים) מה אם שוב יתעורר אצלך הרצון להתאבד? הילד שלך ישאר ייתום. שלוא נדבר שהוא ייגדל באוירה דיכאונית. גשי לטפל בעצמך הרבה לפני שתביא ילדים לעולם. העולם גם ככה קשה עשי זאת לטובת צאצאיך העתידיים.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה