שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

08/05/2011 | 19:51 | מאת: חגית

שלום! אני בת 39, עברתי טיפולי IVF לפני 4 שנים ולפני שנתיים ששניהם הסתיימו בהצלחה ויש לי כיום 2 ילדים. כעת אני רוצה להתחיל טיפול IVF נוסף ושלחו לי מכתב עם בדיקות מקדימות שעליי לעשות לפני שמתחילים בטיפול. בנוסף לבדיקות הדם שכוללות ספירת דם מלאה, תפקודי קרישה וכו', יש גם את הפרופיל ההורמונלי שעושים בין הימים 2-5 למחזור. זכור לי שבטיפול הקודם, לפני שנתיים, לא נתבקשתי לעשות את בדיקת הפרופיל ההורמונלי (לפני 4 שנים אני כמעט בטוחה שעשיתי אותה) וכששאלתי את האחות היא אמרה לי שהבדיקה הזו היא לא חובה. אינני זוכרת פרטים לגבי מהות בדיקה זו ורציתי לדעת כמה דברים לגביה: האם הפרופיל ההורמונלי היא בדיקת דם? ואם כן, אפשר לעשות אותה בפעם אחת ביחד עם בדיקות הדם האחרות (ספירת הדם המלאה, תפקודי הקרישה וכו')? והאם חשוב מאוד לעשותה או שאפשר בשקט לוותר עליה (כי היא לא חובה כמו שאמרה האחות)? תודה מראש.

חגית שלום, לקבלת מענה רפואי ממליצה לך לפנות לפורום רפואי או ליחידה שהפנתה אותך לבדיקות. לכל יחידה יש סדרת בדיקות אותה מתבקשים לעבור לפני התחלת הטיפול. הפרופיל ההורמונלי מתקבל בבדיקת דם, על מנת לעשותו יחד עם הבדיקות האחרות, תצטרכי לקבוע תור ליום ה- 3-5 למחזור. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה