ivf בפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

21/03/2011 | 12:57 | מאת: לין

שלום, אני חדשה בתחום, מתחילה מחזור טיפול ראשון להפרייה חוץ גופית. יש לנו ילדה אחת בת שלוש שנקלטה באופן טבעי, מאז שהיא נולדה אנו מנסים ולא מצליחים. לפני חודשיים ערכנו בדיקת זרע וגילינו שיש בעיה קשה בייצור הזזרע אצל בעלי, יש לו כ- 2% זרעים תקינים וגילו אצלו תופעה שנקראת ורקולציה. אני מאוד חוששת מההורמונים ומההרדמה הצפויה בשאיבה. אני מתעודדת מאוד כי הרופאים אומרים שיש לנו סיכויים טובים כי הבעיה ברורה ויש הליך- מיקרומניפולציה- שאיתו אפשר לבחור זרע ולהחדיר אותו לביצית.אני חוששת ומצד שני מלאת תקווה. האם זה אופטימי מדי לחשוב שתהיה הצלחה כבר בפעם אחת? האם צפויות לי תועפות לוואי? כיהרופאים שלי אומרים שלא אבל כל אישה שעברה מספרת על תופעות כאלה ואחרות. איך אדע מה אמור להדאיג אותי? ומה אמור להקפיץ אותי לרופא? שאלה אחרונה, במרפאה שאני מטופלת יש צוות של 4 רופאים וכולם מטפלים בכולם, אין רופא אחד מלווה. כששאלתי את מנהל המחלקה הוא אמר שזו השיטה ושהם מתייעצים ומתעדכנים לגבי כל תיק. האם זה נהוג? כי נראה לי שליווי של רופא אחד יותר טוב... שאלה אחרונה אחרונה... בעלי מאוד דיסקרטי חשוב לו מאוד שלא ידעו שאנו בטיפולים. לי זה מתחיל להפריע ככל שעובר הזמן, אני מרגישה שאני צריכה תמיכה. יש לכם עצה וטיפ בשבילי לגבי העניין?

לין שלום השאלות הרבות שאת מעלה טבעיות ומאפיינת את העמימות שבה את נמצאת- כמי עומדת להתחיל בטיפול פוריות שבו לא התנסית בעבר. אכן קבלת אינפורמציה יכולה עבור אנשים מסוימים להפחית את עוצמת המתח ולתרום לתחושת שליטה גבוהה יותר בסיטואציה. המצב של חששות ותקווה הוא מאוד טבעי ומאפיין מצבים כאלה. שמירה על גישה אופטימית במקביל להכרת הסטטיסטיקה לגבי סיכויי הטיפול נשמעת כמו גישה חיובית ומומלצת. אכן יש יתרון לכך שאופי הקושי ברור ויש דרכים להתמודד עמו. לגבי תופעות הלוואי, נשים מדווחות על תגובות שונות, כאשר חלקן אינן סובלות מתופעות ואילו אחרות מדוווחות על תופעות מסוימות (כמו למשל נפיחות בבטן). במידה ותחושי חוסר נוחות קיצונית, כמובן שניתן לפנות לרופא המטפל או לצוות במרפאה. בשל העובדה שהטיפולים נערכים בבית חולים ציבורי, לא ניתן לתאם לרוב עם רופא ספציפי, דבר שעשי להשתנות בטיפול בבי"ח פרטי. מאחלת לך בהצלחה וחג שמח, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה