ניתוח הוצאת שחלה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

24/03/2008 | 15:03 | מאת: חסוי

אני בשנות ה20 המוקדמות שלי ולפני כחצי שנה התחילו אצלי כאבי בטן בהתחלה חלשים ולאחר מכן מאוד חזקים ,בבטן התחתונה, לא בימי המחזור החודשי. ניגשתי לבי"ח לבדוק מה מקור הבעיה . לאחר בדיקות רבות התברר שאחת מהשחלות שלי "הסתובבה". עברתי ניתוח לסיבוב השחלה אשר לא הצליח ולבסוף הוצאה השחלה. מאז, לאחר הניתוח, יש לי נדודי שינה שמא לא אוכל להיכנס להיריון. אציין שיש לי מחזור תקין. האם החששות שלי מוצדקים? כמו כן האם הסיבה לניתוח יכולה להיות שקיימתי יחסים בטעות עם טמפון? תודה על ההתייחסות.

שלום לך, אני מצטערת לשמוע על הסיבוך שעברת שהסתיים בהוצאת השחלה. התמודדות עם הליך שכזה ועם החששות מהשלכותיו אינם פשוטים. סיבוב של השחלה יכול לקרות מגירוי יתר של השחלה (תופעת לוואי אפשרית של טיפולי פוריות) אך יכול גם להתרחש בהעדר כל סיבה נראית לעין. בכל אופן, במידה ושאר המדדים תקינים (מחזור סדיר, ביוץ, איכות הזרע של הגבר), ניתן להיכנס להריון עם שחלה אחת בלבד. מכיוון שהנושא מעורר בך שאלות רבות וחששות, אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם רופא נשים במרפאה או במקום שבו עברת את הניתוח, ע"מ לקבל הסבר ומענה לכל שאלותיך. רק בריאות, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה