מצב נפשי

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

18/07/2010 | 17:11 | מאת: שרון

שלום, אני בת 25 ובעלי בן 28, אנו מנסים מטופלים כשנה וחצי בטיפולי IVF בשל בעיית זרע חמורה,לפני שבוע התקבלה תוצאה שלילית לטיפול הרביעי... אני מרגישה פשוט נורא, על כל חברה, קרובת משפחה שמספרת על הריון אני פורצת בבכי. אנו גרים ליד משפחתו של בעלי, הורים,אחים, סבים, סבתות, דודים וכו'... איני מגיעה למפגשים משפחתיים, למרות שאני גרה בבית הצמוד, איני מסוגלת לבקר את הורי בעלי ולראות את אשת אחיו שרק התחתנה וכבר בהריון, כעת סיפרו על חברה קרובה שהרתה ושוב פרצתי בבכי. הטיפולים תובעים מאתנו זמן ומשאבים רבים, לשמחתי בעלי מבין שאיני יכולה לעבוד במשרה מלאה בגלל הזמן הרב שאני נמצאת בקופ"ח. אני מרגישה שאין לי אנרגיות לכלום, שהכל נעצר. כל מה שמעניין אותי זה רק הטיפולים, במקצועי אני עובדת עם ילדים, העבודה תובענית מאוד ומלחיצה בעיקר בגלל שאני חדשה בתחום, אין לי אפשרות להעדר למס' שעות בבוקר ולכן לא בא בחשבון לעבוד במשרה מלאה, אלא שלושה ימים בשבווע. בלילות אני לא נרדמת בגלל מחשבות שאני לא מצליחה להפסיק...בקיצור, אני מרגישה סחוטה נפשית,כל מה שבא לי זה להיות בתוך הבית עם בעלי שמבין ומאוד מעודד ופשוט לא לצאת משם.אני לא יודעת איך להמשיך להתמודד...

שרון שלום, נשמע שעובת עליכם תקופה מאוד לא פשוטה. בשנה וחצי האחרונות את מתמודדת בעצם עם הידיעה לגבי קשיי פוריות, עם כל הכרוך בטיפולים מבחינה פיזית אך במיוחד עם ההשלכות הרגשיות של המצב, כאשר כל טיפול שאינו מסתיים בהריון מתסכל ומכאיב, ולכך מתווספות גם "הצלחות הסביבה" שמוסיפות עול נוסף לתחושה שלך. אני שמחה לשמוע שבבית את מרגישה שיש לך תמיכה והבנה מצד בעלך. יחד עם זאת, ברור כי ההסתגרות וההתבודדות אינה תורמת, מרחיקה אותך משגרה ובכך אולי אף מחמירה את המצב הנפשי. מכיוון שכרגע את מתארת קושי להעזר בחברות/משפחה, ממליצה לך לנסות לפנות לגורם טיפולי מקצועי, שילווה אותך ויסייע בהתמודדות עם המצב. את יכולה לפנות ליחידה שבה את מטופלת ולברר על ליווי של איש מקצוע. אל תהססי לפנות בכל שאלה או צורך, קרן

19/07/2010 | 19:28 | מאת: הדר

הי שרון, אני כלכך מבינה את ההרגשה שלך. רוצים לשתף את הסביבה הקרובה ושיתמכו אבל במקום זה כל הריון חדש שם מרגיש כמו חץ בלב. גם לי היתה תקופה כזו, ותמיד באיזשהו מקום זה הרעיד אצלי משהו ששמעתי על משהי שבכלל לא התאמצה והלך לה, אבל אני כן יכולה להגיד לך שאחרי שזה הצליח לי, וכן, זה מצליח בסוף!, זה כבר הרגיש יותר נסבל. תנסי לשמור על אופטימיות! הדר

22/07/2010 | 10:38 | מאת: לוטם

אני ממש מקווה שבקרוב יהיו לך תוצאות חיוביות מבינה אותך זה קשה.... שיהיה לך המון הצלחה!!!

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה