פתיחת תיק במרפאת פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

10/06/2010 | 20:00 | מאת: דנה

שלום, אני בת 29. הפסקתי ליטול גלולות לפני כשנה ומאז אין היריון טבעי. מחזורים כל 28-37 ימים. חודש אחרון קניתי ערכת ביוץ ולא הופיע ביוץ. היום שלחו אותי לפתוח תיק במרפאת פוריות ושלחו אותי ואת בעלי לעשות סדרת בדיקות מקיפות. רציתי לשאול: האם הסבירות גבוהה שיש לנו בעיה אם לא הצלחנו להיכנס להיריון טבעי? האם יכול להיות שבסה"כ מדובר בבעיית ביוץ שלי וניתן לפתור זאת בקלות יחסית? אני לא מבינה בזה כ"כ ואני מאוד מוטרדת, אני מניחה שרובכן עברתן את התהליך ותוכלו לכתוב לי קצת ממה שעברתן וממה שאני צפויה לעבור מכיוון שאני מוטרדת. תודה, דנה

דנה שלום, שנה נחשב לזמן הממוצע שאחריו נהוג לפנות לרופא ולבצע בירור. העובדה שלא הצלחת להרות עד כה, לא מעידה בהכרח על קושי מסויים/חמור, אלא על כך שעד כה לא הרית. על מנת לברר את הסיבה לכך,כפי שכתבת, יש צורך בסדרת בדיקות, שיבדקו למשל את איכות הזרע ו/או יאתרו את הביוץ שלך. נראה שחלק ממה שגם מטריד במצב זה הוא חוסר הוודאות והעמימות הרבה סביב המצב הנוכחי. התחלת תהליך של בדיקה מקצועית של הנושא יכולה לשפוך אור על הקושי במידה וקיים ושיטת הטיפול המתאימה בו. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה