דחוף

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

17/03/2008 | 12:26 | מאת: לינוי

לפני כחודש עשיתי בדיקה זרע שהתוצאות היו 5 מיליון תקינים ותנועתיות ירודה ( הרופא אמר שיהיה קשה מאוד להיקלט באופן טבעי. מחזור אחרון קיבלתי ב10/2 ב6/3 היה לי דימום קל ולאחר 3 ימיים כתם בתחתון מאז לא קיבלתי האים יש סיכוי שאני בהריון אני יחייבת לציין שעשיתי בדיקת ביוץ ויצא שבייצתי ב25/2 האם יכול להיות שמחזור יגיע מעבר ל16 יום מהביוץ מבלי שניקלט הריון

לינוי שלום, כמות של 5 מיליון ותנועתיות ירודה אכן מקשה על היקלטות ספונטנית ולרוב מצריכה התערבות רפואית (הזרעה/הפריה). עם זאת, אחד המאפיינים של הזרע הוא התנודתיות ומכיוון שמדובר בהערכות סטטיסטיות, היקלטות ספונטנית אף שאינה שכיחה בתנאים כאלה אינה בלתי אפשרית (בנוסף, ישנם פרמטרים חשובים נוספים בזרע כדוגמת מורפולוגיה וכמובן גם מצבה הרפואי של האישה). דימום מהסוג שתארת יכול להעיד על השתרשות של הריון אך גם על דברים אחרים. למרות שניתן לבצע בדיקת הריון ביתית, הדרך המדוייקת ביותר היא לערוך בדיקת דם לגילוי הריון (בטא). שיהיה בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה