חוסר תפקוד בזמן של חוסר ודאות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

03/02/2010 | 17:57 | מאת: בועה

קרן שלום, חודשיים לאחר הפלה התחלתי בטיפולי פוריות. עבר חודש של בדיקות, כדורים וזריקות. נדמה שמאז ההריון שלא צלח אני לא בהריון ולא-לא-בהריון. אני מנותקת. לא מסוגלת להתרכז בלימודים ולא לעסוק בשום דבר אחר. זה לא בריא ולא תורם ליחסים עם בנזוגי הקשוב והתומך, שעליו אני מוציאה את כל התסכולים והחרדות. מה את מציעה לעשות כדי לעבור את התקופה הזו קצת יותר בקלות?

שלום לך, לא הבנתי מהודעתך את הרקע לטיפולים- האם היית בטיפולים לפני ההפלה, האם הטיפולים קשורים להפלה. בכל מקרה, נשמע שעברת ועדין עוברת תקופה אינטנסנבית, שכוללת התמודדות עם אובדן ועם טיפולים הכורכים בעומס פיזי ורגשי וכמו שציינת- הרבה אי וודאות. מובן וטבעי שאלה משפיעים עליך. גם אם בשלב זה ההרגשה היא מלאכותית, נסי כן להקפיד על שגרת יומיומית ולדבוק בפעילויות שבעבר מצאת בהן עניין והנאה. העובדה שאת תופסת את בן זוגך כתומך וקשוב היא חשובה ומשמעותית.במידה ותמשיכי לחוש שאת נשטלת ע"י תסכולים וחרדות ולא מצליחה גם להעזר במקורות התמיכה המוכרים לך, ניתן לשקול לפנות לגורם מקצועי רגשי שילווה אותך בהתמודדות. אל תהססי לפנות בכל שאלה או צורך, קרן

04/02/2010 | 18:42 | מאת: בועה

שלום קרן, הגיל (39) הוא הגורם להחלטה לעבור טיפולים. הרצון להיות אמא מציף אותי ולא משאיר בי, כנראה, מקום להכלת תחומי עניין קודמים. זה מצער אותי. הייתי רוצה לשלב בין השניים. יש פתרון לכך?

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה