שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

06/09/2009 | 13:30 | מאת: adi

הי, אני מנסה להכנס להריון כבר חצי שנה. השבוע הלכתי לרופא ואחרי שבדק אותי אמר שיש לי שחלות פוליציסטיות. האם בהכרח יהיה לי קשה להכנס להריון? מה ההשלכות של המצב הרפואי הזה? מודאגת,

שלום, המושג שחלות פוליציסטיות מתייחס מבנה מסויים של השחלה (כלומר, נטיה לציסטות), ויכול להיות בדרגות שונות ולכלול טווח רחב מאוד של תסמינים (למשל, זה יכול לבוא יחד עם שיעור יתר ונטיה להשמנה או כלל לא). למרות שיש קשר מסויים בין התופעה ובין קשיי פוריות, אין שום הכרח שאישה בעלת שחלות פוליציסטיות תתקשה בוודאות בכניסה להריון. קיימות נשים בעלות מבנה פוליציסטי שלא סבלו מכל קושי בנושא. בנוסף, לעיתים מדובר בטיפול הורמונאלי פשוט להסדרת הביוץ והמחזור. על כן, יתכן שהחשש מקדים את המאוחר ואולי כלל לא רלוונטי. קרן

07/09/2009 | 16:39 | מאת: adi

מקווה שאצלי ילך בסדר. תודה.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה