וסטיבוליטיס והריון

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

30/08/2009 | 12:04 | מאת: רוית

שלום קרן, אני בשנות השלושים המאוחרות ומנסה להרות לראשונה. בעקבות כאבים שונים נבדקתי ואובחנתי כסובלת מוסטיבוליטיס. האמת שזו הפעם השניה כי לפני מס' שנים סבלתי מאותה בעיה ונותחתי. הבעיה חזרה אך בעוצמה פחותה ולכן אני מטופלת בטיפול שמרני של משחות, מרחיבי נרתיק וטיפול של פיזיותרפיסטית מומחית לרצפת האגן. בגלל הכאב בפתח הנרתיק אינני יכולה לקיים יחסי מין מלאים הכוללים חדירה ולכן כבר חודשיים סביב תקופת הביוץ (אני בודקת עם ערכות ביתיות) אני מחדירה זרע עם מזרק אחת ליומיים (מעין הזרעה ביתית). כמו שאת מבינה עדיין אין הריון... אני שוקלת לפנות לגניקולוג לבקש לבצע הזרעות. מה דעתך? האם לנסות עוד מס' חודשים את ההזרעות הביתיות? האם להעביר הילוך וללחוץ על הגניקולוג להעלות הילוך ולהתחיל הזרעות ואולי בהמשך הפריות? כמובן שכל מפגש גניקולוגי קשה לי מאוד בעקבות הכאב הנורא בפתח הנרתיק.. מס' ימים לפני הפגישה עם הגניקולוג אני כבר במתח נוראי, ושעה לפני הפגישה אני נעזרת בחצי כדור הרגעה כדי להצליח "לשרוד" את התהליך. תודה מראש.

רוית שלום, כתבת שהבעיה חזרה בעוצמה פחותה אבל מהדברים שלך נשמע שהיא גורמת לך לסבל ומפריעה לשגרת החיים התקינה שלך. טבעי שעיסוק בנושא של כניסה להריון, בדיקות גניקולוגיות וכו' יגרמו ללחץ נוסף ויגבירו את תחושת המתח והחרדה. מקווה שבעזרת טיפול מתאים תרגישי שיפור והקלה. אני ממליצה לך לפנות לרופא נשים, שאתו את מרגישה בנוח (עד כמה שאפשר), לשתף אותו בקושי ולהתייעץ אתו לגבי אופן הטיפול המוממלץ.ניתן לברר גם על טיפול בביו-פידבק, המסייע בקושי מסוג זה, בשל התמקדותו בהשפעות ההדדיות בין המישור הגופני והרגשי. בברכה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה