למצוא את הביוץ

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

14/08/2009 | 08:54 | מאת: הלה

הי, אנו מנסים כבר חצי שנה להכנס, המחזור שלי לא תמיד סדיר. איך אפשר לדעת שאני לא מפספסת את הביוץ? הבנתי שיש בדיקות דם שיכולות לבדוק את זה ושיש גם בדיקה ביתית. אני אשמח לשמוע מנסיונכן. תודה, הלה

הלה שלום, באופן כללי, בדיקת הדם בודקת את רמת ההורמון בגוף "המסמן" את התקרבות הביוץ. לעיתים הרופא משלב את בדיקות הדם עם מעקב זקיקים. מדובר בבדיקת אולטרסאונד שעוקבת אחר התפתחות הזקיקים, עד לגודל שבו אמור להתרחש הביוץ. ישנה גם בדיקת ביוץ ביתית שיכולה לעזור באיתור הביוץ. בברכה, קרן

15/08/2009 | 20:57 | מאת: סיגל

הי הלה, עוד לפני כל הרופאים, בדיקות הדם והזקיקים, ממליצה לך לנסות את הבדיקה הביתית. הביוץ במחזור סדיר אמור להיות בערך שבועיים מיום החזור הראשון, אז את יכולה לנסות בערך מהיום הזה והלאה. בהצלחה! סיגל

20/08/2009 | 00:01 | מאת: הלה

03/02/2011 | 19:49 | מאת: ים

מצרפת מאמר בנושא הביוץ , יש שם התייחסות לשיטות בהן ניתן לחזות את ימי הביוץ.. אולי יעזור. ביוץ: http://www.poriyut-guide.com/2011/01/24/ovulation

20/09/2009 | 13:02 | מאת: יורם גני

שלום להלה, קראי את תשובתי לחולמת, אציין רק שבאבחון מרחוק שאפשרי בביורגונומי, אפשר לזהות את יום תחילת הביוץ, אולם כמדומני שגם נחלשת בשנה האחרונה ואולי זו הסיבה לקשיים, כמו שהסברתי מקודם. בכבוד רב, יורם גני

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה