אמא שדואגת

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

27/07/2009 | 10:29 | מאת: קרן

לבת שלי יש בעיות פוריות והיא אמורה להתחיל טיפול של הפריה חוץ גופית.ביתי רגישה מאד ואני חוששת לבריאותה הנפשית עקב כישלונות בטיפול. ודאגה נוספת , הבנתי שהטיפולים שהיא אמורה לעבור עלולים לפגוע בבריאותה הגופנית. אנא עזרתך!

שלום, נשמע שאת מאוד רגישה לבתך ולצרכיה. מהעובדה שהיא עומדת להתחיל בטיפולי הפריה, אני מבינה שהיא כנראה התנסתה כבר בעבר בטיפולי פוריות כלשהם (למשל, הזרעה) וכנראה שגם כבר התמודדה עם אי הצלחת הטיפול. מדבריך לא ברור עד כמה בתך פתוחה לקבלת תמיכה ושיתוף אחרים בקשיים, אבל היעזרות במערכות תמיכה שונות, חברתיות-משפחתיות ובמקרה הצורך גם מקצועיות (תמיכה רגשית מצד גורם מקצועי) היא חשובה ויכולה להקל על ההתמודדות. לגבי ההיבט הגופני, טיפולי ההפריה כרוכים במינון גבוה של הורמונים. עם זאת, תופעות לוואי, אם כי אפשריות, אינן וודאיות או בהרכח גורמות לפגיעה בבריאות. שיחה עם הרופא שבה תמסר אינפורמציה על התהליך והשלכותיו, יכולה להרגיע ולהפחית את העמימות הרבה. אל תהססי לפנות בכל שאלה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה