מפחדת

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

21/02/2008 | 12:52 | מאת: גילית

הי, עברתי 7 הזרעות ומכל מיני שיקולים, הומלץ לי השבוע ע"יי הרופא לעבור ל-IVF. אני ובעלי מאוד מאוד רוצים להיכנס כבר להריון ועייפים כבר מהדרך ומהאכזבות. הרופא אמר לנו שטיפול ההפריה יוכל לעזור לנו להגדיל את הסיכוי שלנו להריון ונכון לנו יותר. מצד שני, הפרוצדורה של ה-IVF מלחיצה אותי ומעוררת בי פחד חזק. בשבוע האחרון אני חולמת על זה בלילות ומתעוררת באמצע הלילה. אשמח לשמוע מנשים שעברו משהו דומה... איך אפשר להתמודד עם הפחד הזה?

22/02/2008 | 18:51 | מאת: דלית

כדאי לך לקבל עזרה חיצונית , זה לא קל לעבור מהזרעות ל IVF , אל תתביישי לקבל להעזר ב....: פסיכולוג, דיקור, פרחי באך , מסאזים טובים...אני נעזרת בכולם (חוץ מהפסיכולוג) בהצלחה!

22/02/2008 | 20:53 | מאת: ענתי

גילית יקירתי, או כמה אני מבינה אותך. במשך שנתיים דחיתי את עניין הI V F לבסוף עברתי את התהליך לפני כחודשיים. יקירה קחי אוויר לנשימה והתכונני למסע... אל עתיד טוב יותר ומתוק יותר. כדאי ברגעים אלה להצטייד בחברה מעולה ותומכת והמון שוקולדים מנחמים... כדאי לך לשוחח עם האחות במחלקה בה את מטופלת ולדרוש ממך שתסביר כל דבר: למה נותנים דמים כל כמה ימים, למה עושים אולטרסאונד כל יומיים שלושה, שוחחי עם הרופא עם הצוות ושתפי שתפי שתפי!!! אני הייתי לגמרי לבד ובסוף התהליך לא יכולתי והתפרקתי : למה אף אחד לא מסביר לי כלום?! אז קדימה יקירה לעבודה! קראי באינטרנט, תשאלי בנות שיוצאות מהמחלקה אלה שאחרי ואת אלה שתוך כדי. בהתחלה מתחילים עם הזריקות, כל ערב באותה השעה. אחר כך עוברים למעקב של המחלקה: דמים וצילומים. לבסוף כשהגוף הנפוח מוכן והביציות מגיעות לגודל "אקסטרה דה אקסטרה..." מגיע היום המיוחל של השאיבה. ביום הזה אחרי צום של כמה שעות את מגיעה לבית חולים, המרדים ישוחח איתך וגם יקירה חשוב ביותר לשתף אותו בחששותיך!..את תקבלי הרדמה ופשוט תשני שינה קצרה ומתוקה מאוד. כשתתעוררי בעלך חייב להביא לך קפה וקורסון אי אפשר אחרת. עם בעלי המתוק סגרתי דיל עוד לפני שניתוח,וכך זה היה. אחרי יומיים תצטרכי 1/2 זריקה אחרונה ונרות ותוזמני למחלקה להחזירת העוברים. ההליך כאן פשוט ואורך כמה דקות. לאחר מכן עליך לנוח ולהתפנק!!! אני מאחלת לכל השים שעוברות את הדרך הזו הצלחה רבה וכולי תקווה שגם אצלי בפעם הבאה זה יצליח!!! בברכה, ע. ט.

22/02/2008 | 21:58 | מאת: גילית

דלית וענתי תודה.... כל מילה, התייחסות ועצה מאישה שנמצאת במקום שלי מחזקת ומעודדת אותי. שיהיה לכולנו בהצלחה, גילית.

הי גילית, עליה בסולם הדרגות של הטיפולים מעוררת פחדים וחששות. אלה טבעיים ונורמאלים, ולעיתים לא קלים להתמודדות. העובדה שהנושא חוזר בחלומותיך מעידה על עוצמות חששותיך. טיפולי הפריה חוץ-גופית באמת מהווים פרוצדורה מורכבת יותר מבחינה רפואית מהזרעה, ועבור רוב הנשים גם ההיבטים הרגשיים של הפרוצדורה "מורגשים" יותר. חשוב שתאפשרי לעצמך לחוש ולבטא חששות אלה ותעזרי בגורם תמיכה כלשהו אתו את מרגישה בנוח- בעלך, הרופא המטפל, נשים שעוברות תהליכים דומים וכו'. כמן-כן, לפעמים השגת אינפורמציה על ההליך, עוזרת להגביר את תחושת השליטה שלנו בסיטואציה, ובכך משפרת את הרגשתנו. שיהיה בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה