הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

09/07/2008 | 09:48 | מאת: ענבל

שלום הריון קודם נכנסתי בקלות והיה מעולה במהלכו. הלידה הסתבכה ונגרר קיסרי ואחריו ניתוח נוסף בשל דימום פנימי חמור ורחם מורחב במיוחד. מאז הלידה 3 שנים אין ווסת (היו פעמים בודדות). בשל הידבקויות חמורות ערכו 4 ניתוחי היסטטרוסקופיה. אחרי השני היו 2 מחזורים קטנים ואז אחרי 2 הניתוחים הנוספים הווסת נעצרה. למזלי, בביקורת נראה כי הרחם לא חזר ונדבק ושיש חלל מעוות אך תקין להריון תקין וללידה בקיסרי. כעת הרופא טוען שאינו יודע אם נצליח להרות טבעי בשל חצוצרות דבוקות? חסומות? שאין לדעת אם הן פתוחות או מה...לא ממש הבנתי. ולכן יש לעשות הזרעה. מה זה הזרעה? איך היא מהווה תחליף לחצוצרות? כך הרופא אמר, אך לא ירדתי לסוף דעתו. האם קורה שעושים הזרעות והן לא עובדות ? .

ענבל שלום, כיום ישנן פרוצדורות רפואיות שבעזרתן ניתן להתגבר על בעיות פריון כדוגמת חצוצרות סתומות. ממה שכתבת, נשמע שיש עוד סימני שאלה לגבי האבחנה העכשווית שלך, למשל, האם בוודאות יש חסימה בחצוצרות ואם כן, באיזו מידה. מידע מסוג זה הוא חשוב על מנת להחליט על סוג הטיפול הרצוי. לעיתים הרופא ממליץ על צילום רחם במטרה להשיג את האינפורמציה . הזרעה היא פעולה שבה מחדירים זרע לחלל הרחם, ומטרתה ל"קצר" את הדרך לזרע שם עבר השבחרה, וכך להביר את הסיכוי להפריה. עם זאת, השיטה הנוכחית אינה עוקפת את החצוצרות, שעדין צריכות להיות חלק מהתהליך. בתשובה לשאלתך, כמובן שכמו בכל נסיון טבעי ווספונטאני להרות, הסיכוי שלא להצליח בפעם הנתונה, תמיד קיים. ישנם טיפולים אחרים שמטרתם להתגבר על בעייה של חצוצרה סתומה, במידה של חסימה במידה משמעותית. המלצתי היא לקבוע פגישה עם רופא פוריות שיספק מענה לשאלותיכם ויעזור להוריד את חוסר הבהירות, במידת האפשר. בהצלחה, קרן

10/07/2008 | 09:53 | מאת: אדוה

הי ענבל, מצטערת לשמוע שהריון שעבר חלק ותקין מסתיים בלידה שהובילה לסיבוכים כאלה... אני מקווה שלמרות הכל, האפשרות להרות באופן טבעי קיימת. וגם אם לא, תודה לאל שקיימים היום הטיפולים המתאימים להתגבר על הדברים האלה. נשמע שאת "חדשה" בתחום טיפולי הפוריות, וטוב שכך, אבל בהתחלה יש הרבה שאלות ועמימות. שבי עם רופא שאת מרגישה אתו בנוח מספיק כדי לשאול את כל השאלות האלה ולהתעקש על קבלת התשובות. מקווה שיסתדר, אדוה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה