חשד למולה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

14/06/2008 | 08:58 | מאת: סיגל

שלום! בשבוע 7 עשיתי אולטרסאונד לא ראו דופק ויש חשד למולה כרגע אני עושה בדיקות דם כדי לודא זאת ואם לא אז הפלה רגילה. אני ממש מיואשת כי לפני שנה וחצי גם היה לי עובר ללא דופק ועברתי הפלה ולקח לי שנה וחצי להכנס להריון אבל שוב התאכזבתי יש לציין שיש לי 2 ילדים בהריון ספונתני לגמרי ואני בת 38 ורוצה עוד ילד אני ממש מאוכזת למה זה קורה לי ?רציתי לדעת כמה זמן לאחר הפלה של מולה ניתן לנסות שוב? תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה מיואשת

14/06/2008 | 17:43 | מאת: גלית

הי סיגל, אני מאוד מבינה את הבאסה שלך. גם אני עברתי לא מזמן הפלה אחרי שלא התפתח דופק בשבוע 8. וממה שאת אומרת, זו הפעם השניה וזה בכלל קשה ביותר להתמודדות. במידה וזה באמת קשור למולה, זה קרה לחברה שלי, ואני יודעת שההמלצה היתה שצריך לעקוב בין חצי שנה לשנה ולראות שאין לה עדויות.. בכל מקרה, זה ממש לא מנע ממנה אח"כ להרות ולעבור הריון תקין וללדת ילד בריא מקסים! תחזיקי מעמד ובהצלחה! גלית

סיגל שלום, נשמע שעברת כמה התנסויות מאוד לא פשוטות בתחום ההריון. כעת, בנוסף להתמודדות עם חווית האובדן והצער על איבוד ההריון, את מתמודדת גם עם דאגה שרק מכבידה, כתוצאה מהאבחנה האפשרית של הסיבה להפלה. לאחר מתן אבחנה של מולה נהוג לחכות תקופה מסויימת על מנת לאשר את ההיעלמות המוחלטת של הדבר. על מנת לקבל מענה רפואי מקצועי לשאלתך לגבי הזמן שיש לחכות אני מציעה לך לפנות לפורום הרפואי. העובדה שעברת שני הריונות מוצלחים וספונטנים היא מעודדת! מאחלת לך ימים טובים יותר, בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה