רחם דו קרני

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

13/05/2008 | 08:23 | מאת: טליה

הי לכולם זאת פעם ראשונה שלי ופה ואני עדין לא מאמינה שאני עכשיו "מאותן" נשים עם בעיה (אני לא מפסיקה לבכות מאתמול). אני מעל שנה מנסה להיכנס להריון וכלום,עשיתי אתמול צילום רחם ומסתבר שיש לי רחם דו קרני האם מישהי יכולה להסביר מהם הסיכויים להיכנס ולשמור על להריון? תודה לכן

13/05/2008 | 20:33 | מאת: ספיר

הי טליה, רחם דו קרני משמעו שקיימת מחיצה בגודל מסויים ברחם. השאלה היא מה גודל המחיצה ואיפה היא ממוקמת. ככל שהיא גדולה יותר, כך גדל הסיכוי שהיא תפריע למשהו, למרות שזה לא ככה בהכרח.כשמדובר במחיצה גדולה מומלץ לפנות להליך בשם היסטרוסקופיה ושם מורידים את המחיצה. מדובר במשהו פשוט יחסית.... בכל אופן, את צריכה להפגש עם רופא שיאמוד בדיוק את גודל המחיצה ויחד תקבלו החלטה. אני יודעת שזה מבאס אבל מדובר במשהו פתיר! בהצלחה, ספיר

טליה שלום, אבחון קשיי פוריות מעורר חששות, פחדים ואף חרדות, במיוחד בשלבים הראשונים של אי הוודאות והצורך בקבלת תשובות ברורות ומהירות, שלעיתים אינן זמינות. המושג רחם דו-קרני מתייחס למבנה הרחם ומעיד על מחיצה שמחלקת את הרחם בצורה מסויימת. השאלה הקריטית היא לגבי מיקום וגודל המחיצה. בד"כ תשובה לשאלה זו ניתן להשיג באמצעות היסטרוסקופיה אבחנתית, שהיא פרוצדורה פשוטה יחסית. במידה ונמצאת מחיצה משמעותית, ניתן להמשיך בתהליך של היסטרוסקופיה ניתוחית. יש לציין כי הקשר בין רחם דו קרני וקשיי פוריות אינו ברור עדין וכי לא תמיד קיומו של רחם דו קרני מוביל לקושי וודאי בשמירת ההריון, ולעיתים לא יומלץ אף על טיפול בנושא. בכל מקרה, קבלת ההחלטה באשר לטיפול בנושא צריכה להתקבל עם הרופא לאחר קבלת מלוא האינפורמציה. במידה ויש לך שאלות רפואיות בנושא, אני ממליצה לך לפנות לפורום הרפואי של פריון וטיפולי פוריות. בהצלחה, קרן

14/05/2008 | 01:55 | מאת: מיכל

אל תדאגי, רק תבחרי רופא מומחה טוב כמו שאני בחרתי והדרך תהיה פחות קשה... נפשית ופיזית לפעמים תיהיי אופטימית גם בשבילי הכי קל לעודד אחרים ולא את עצמך נכון?

08/01/2009 | 21:12 | מאת: עמית

שלום בנות, גם אני אובחנתי כבעלת רחם דו-קרני. בהתחלה חששתי מזה,אבל מסתבר שזה לא מהווה מכשול בכניסה להריון. אובחנתי לפני חודש וחצי,והשבוע גיליתי ברוך השם שאני בשבוע השישי אני מאחלת לכולן שתכנסנה מהר להריון ושהוא יהיה תקין בע"ה ויש ניסים ולא כל מה שהרופאים אומרים הוא קדוש בהצלחה

22/01/2009 | 20:07 | מאת: מם

אני בת 25 עברתי 2 הפלות בחודשים הראשונים של ההריון ההריון השלישי היה מדהים וטוב (כמובן שבחילות וכדומה) הרגשתי טוב ואכן ביתי הקטנטונת כבר בת 9 חודשיים יפיפיה ושמחה נולדה בניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז עקב הרחם הדו קרני יש לציין שלא עשיתי שום הפריותת ושום בדיקות בהצלחה לכולן צריך להאמין

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה