בעל עקר

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

01/05/2008 | 14:04 | מאת: לירון

לצערנו, גילינו שבעלי עקר :( ייתכן שנזדקק לתרומת זרע (לפני כן בעלי צריך לעבור ניתוח, בו יחפשו זרעים ברקמת האשך). התסכול הוא גדול בשבילנו. ומה שהכי גרוע זה שאני מרגישה כעוסה על כך שאצטרך לעבור את כל הטיפולים המייסרים האלה, אפילו שאצלי נראה כי הכל תקין... האם אני ממש אגואיסטית, או שזה טבעי ?? האם יש כאן מישהי במצבי, שיכולה לספר לי על מה שעברה/עוברת ?

לירון שלום, גילוי ליקוי פוריות, במיוחד בחומרה גבוהה, עשוי לעורר תחושות קשות ומצב משברי. הכעס שאת חווה הוא טבעי וליגיטימי ויש לתת לו מקום, הן בינך ובין עצמך והן בתקשורת עם בן זוגך. כמו כן, חשוב לתת גם לו את האפשרות והמקום לשתף אותך בתחושותיו. בד בבד, חשוב להבין כי אי הפריון היא בעיה זוגית, המעלה רגשות מורכבים בקרב שני בני הזוג ומצריכה התמודדות משותפת. לגבי הניתוח, ישנם זוגות לא מעטים שהצליחו להרות לאחר פרוצדורה שכזו, גם לאחר שבדיקות זרע רגילות לא העלו זרע. איחולי הצלחה, קרן

01/05/2008 | 23:25 | מאת: אווה

הי לירון, אני מאוד מבינה- גם את החששות וגם את הכעס... גם אצל בעלי התגלתה בעיית זרע חמורה, או יותר מדוייק- חוסר זרע, ואצלי הכל בסדר. בקיצור, הייתי מיואשת ומדוכאת וכבר התחילו לדבר אתנו על תרומת זרע. היה לי מאוד קשה אפילו לשמוע בכלל על העניין. לפני חצי שנה בעלי עבר את הניתוח לשאיבת זרע מהאשך והיום אני בחודש רביעי... ומקווה לטוב. מחזיקה לכם אצבעות ומאחלת לכם את כל ההצלחה בעולם, אווה

02/05/2008 | 15:38 | מאת: לירון

תודה על התגובה המעודדת ! תוכלי לספר לי על הטיפול שעברתם ? זה IVF, נכון ?

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה