תמיכה נפשית במהלך טיפולי פריון

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

26/09/2014 | 21:36 | מאת: רותם

שלום קרן, חג שמח :) אני נמצאת בזוגיות, ומזה חמישה חודשים עוברת מעקבים וטיפולי פריון, עקב הסטוריה של הוצאת שחלה ורזרבה שחלתית נמוכה. אני מרגישה עומס וטלטלה נפשית של צער, כאב ואכזבה, ובעיקר המון חרדה ואי וודאות מהעתיד לבוא. טרם מצאתי רופא מומחה שתהיה לו הסבלנות והפניות להסביר לי את הדברים והתהליכים עליהם ממליצים לי , דבר שגורם לי לספוג מידע רב מהאינטרנט, ולהיכנס ללא מעט פחדים. בחמשת החודשים בהם אני מטופלת מעלים לי בכל חודש את "רף הטיפול", כשבחודש שעבר טופלתי בזריקות של גונאל_F ואוביטרל. לצערי, המחזור הגיע גם הפעם, כך שלא נקלטתי. הרופאים לוחצים שאתחיל בטיפולי IVF, אך אני חשה שזה מוקדם לי מידי ומאוד מפחדת מהפרוצדורה ומהסיכונים הכרוכים בה. אציין שאני עוברת טיפול של דיקור סיני תומך, אצל רופא סיני המתמחה בפריון, אך עדיין, מרגישה שהנפש מוצפת והראש מלא במחשבות וטרדות. שאלתי היא האם יש אפשרות לקבל תמיכה נפשית או ליווי כלשהוא באופן מסובסד (לצערי, ההוצאות כבדות עלי). אני מבוטחת בכללית מושלם, גרה בת"א. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לגורם שיכול להתאים ומתמחה בסיוע לנשים העוברות תהליכים דומים של נסיון להרות. בברכה, רותם.

רותם שלום, יש משמעות לכך שתרגישי בשלה ומוכנה להתחיל בטיפולי ה-IVF, עד כמה שניתן ונשמע שאת עדין בדרך לשם. גם קבלת אינפורמציה בנוגע לתהליך הרפואי והפחתת אי הוודאות הנן חשובות. פניה לליווי ותמיכה רגשית יכולה לתרום בהתמודדות עם הנושא ובקבלת ההחלטות. בהחלט ניתן למצוא מקומות ציבוריים בהם תוכלי לקבל ייעוץ/טיפול בתחום. ניתן לברר במרפאה שבה את מטופלת על אשת מקצוע שעובדת במרפאה (במרכז לבריאות האישה אמורה להיות פסיכולוגית/עו"ס העוסקת בנושא). גם בבתי החולים ישנן יחידות העוסקות בבריאות האישה (מבחינה רגשית). מרפאה שכזו היא היחידה לבריאות הנפש של האישה באיכילוב (שם יש תת מרפאה של תחום הפוריות) ומרפאת חווה בתל השומר. אפשרות נוספת היא לקבל את רשימת הפסיכולוגים שעובדים עם הכללית (טיפול מסובסד) ולנסות לברר על מטפל שעוסק גם בתחום. בהתאם לצרכייך, ניתן לשקול גם פניה למטפל שאינו עוסק באופן ספציפי בתחום. בהצלחה ושנה טובה, מלאה בבשורות טובות, קרן

30/09/2014 | 15:57 | מאת: רותם

תודה רבה על תשובתך המפורטת והמועילה. מאחלת גם לך ולמשפחתך שנה טובה ומאושרת! :) רותם.

30/09/2014 | 16:03 | מאת: חנה

דכאון שלא המציאו משהו יותר יעיל- ברור לי שהפריית מבי=חנה זה משהו שהבסיס שלו באושוויץ. כל הנשים כ"כ רוצות ילדים , ןמה הפתרון? הפריית מבחנה. יכול להיות שתגידו שאני פתטית- אבל מי בכלל רוצה להביא ילדים בדרך של השפלה, עצבים, וכאבים כ"כ גדולים. כבר אי אפשר לדעת ככה מה רוצים....

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה