לאחר אופטימיות מרובה, יאוש ונפילה...

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

27/04/2008 | 21:24 | מאת: מירה

כבר כמה שנים שמנסים להכנס להריון. עוד בדיקה ועוד תרופה ועוד כדור שלא נוסה, ומדיי פעם הפסקה לניקוי הגוף ורגיעה. ומסביב משפחה וחברים, שלא מבינים בדיוק מה מתרחש בפנים.טיפול ivf שכשל ועכשיו עוד פעם אותו הגלגל. הבעיה אצלי היא של רירית הרחם שאינה מתעבה, היא הגיעה לאחר הזריקות ל-6.5, וזהו. בהחזרה היא הייתה 5.5 מישהי אולי יכולה להמליץ על מה כדאי לאכול או לעשות בכדיי לעזור לרירית להתעבות? ומה לגביי דיקור?

28/04/2008 | 16:16 | מאת: רונה

הי מירה, אני נעזרתי בשנה האחרונה בדיקור, ולדעתי זה עשה לי רק טוב. הבעיה שלי היא יותר סביב הביוץ ופחות הרירית אבל הבנתי שיש לתחום מה להציע. זה היה גם מקום ששילב נטורופתיה.אני עשיתי בקליניקה פרטית שמתמחה בפריון אבל יש גם שירות ממש טוב דרך הקופה. מאיזה אזור את בארץ? לאיזו קופה את שייכת? מקווה שלמרות חוסר ההצלחה עד עכשיו, היא בכל אי שם מעבר לפינה.... רונה

29/04/2008 | 14:49 | מאת: מירה

קודם כל תודה על ההתייחסות. מעודד שיש מי שמבין. אני מצפון הארץ בקופת חולים כללית.

29/04/2008 | 09:19 | מאת: אור

מירה, הדרך באמת לא קלה...אני התמודדתי עם בעיות אחרות, שגם בזמנו היו מייאשות ולא נראו לי פתירות אבל בעזרת שילוב של כמה דברים, זה הסתיים באופן מוצלח. אני ממש ממליצה לך על דיקור. אם את גרה באזור המרכז, אני אשמח להמליץ לך על כמה מדקרים מומלצים. מחזיקה אצבעות, אור

29/04/2008 | 14:54 | מאת: מירה

אור תודה לך. באמת חשבתי לפנות לרפואה הסינית, ולשאול לגבי דיקור ואולי פורמולות. בינתיים הרופא שלח אותי להיסטרוסקופיה לאחר שכבר לפני פחות משנה עברתי את הבדיקה הבלתי נסבלת הזו.סירבתי להצעתו , והוא המליץ לי בכל זאת לעשות הפסקה בכדיי לנקות את הגוף מרמות ההורמונים האינסופיות שקיבלתי. כנראה שזה מה שציפיתי לשמוע כי הייתה לי ממש הקלה כשהוא אמר לי את זה. הרבה פעמים עשיתי הפסקה, אבל הפעם זה בא מיוזמתו. אולי עכשיו יש סיכוי לרגיעה שאולי אולי תביא את ההריון המיוחל... נו אסור לאבד את האופטימיות.

מירה היקרה, נשמע שעוברת עליך תקופה לא פשוטה, בלשון המעטה. ההתמודדות עם קשיי הפריון והסביבה, הטיפוס בסולם הטיפולים, והתנודות החדות בין יאוש ותקווה יוצרים מעמסה רגשית. הרצון והצורך לשמור על פרטיותכם והקושי לשתף הם טבעיים ומובנים. יחד עם זאת, חשוב לומר כי בתקופה מעין זו, רשת תמיכה חברתית כמו גם תמיכה רגשית מקצועית הן חשובות ועשויות לסייע בהתמודדות המורכבת עם המצב ולהקל על תחושת הבידוד החברתי. לגבי שאלתך, כיום נמצא קשר משמעותי בין השימוש ברפואה הסינית לבין היבטים שונים של פריון. ניתן לפנות לסניף רפואה משלימה של קופת החולים שלך או לנסות לקבל המלצה על טיפול פרטי באזורך. אני מבינה שאת עומדת בפני לקיחת פסק זמן מהטיפולים ומאחלת לך שלווה, מנוחה ומילוי מצברים. קרן קרן

01/05/2008 | 14:18 | מאת: אני

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה