תופעות לוואי של טיפולי הפרייה וטיפולים הורמונליים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

25/06/2012 | 14:38 | מאת: ענת

טרם התחלתי עם כל העניין הזה מנסה בינתיים שלושה חודשים, אבל....... אשמח אם תוכלי להפנות אותי למידע על הסכנות שבטיפולים הורמונאליים. היתה כתבה בטלויזייה על כך שיש שיעור גבוה של סרטן בקרב אלה שקיבלו הורמונים וגם שיעור גבוה יותר של מומים בילדים. היכן ניתן למצוא מאמרים מקצועיים שמתייחסים לכך. האם רופאים לפריון אמורים ליידע אותי מיוזמתם על הסכנות שבטיפול ?

שלום ענת, ציינת שאת מנסה במשך 3 חודשים, לא ציינת מידע לגבי גיל או קשיים בתחום שאובחנו אצלך או אצל בן זוגך. במידה וסה"כ לא אובחנו קשיים, עדין מדובר בתקופת נסיונות ההנחשבת תקינה ונורמטיבית. מידע לגבי הסיכונים/תופעות הלוואי הכרוכות בטיפולים הורמונאלים צריך להתקבל ממקורות מידע רפואיים (אינטרנטים אך עדיף רופא). עם זאת, קיימים סוגים רבים ושונים של טיפולים הורמונאלים, החל מכדור איקוקלמין שיכול לשמש בטיפול הזרעה ועד זריקות הורמונאליות במינון גבוה,במקרה של הפריה חוץ גופנית. ללא אבחון של קושי מסוים, לא ניתן להסיק על סוג הטיפול או על הצורך בו. כמו כן, תופעות הלוואי במידה וקיימות הן אינדיבידולאיות, תלויות במינון ומשתנות מאישה לאישה. בברכה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה