PSUEDOTUMOR CEREBRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/08/2000 | 21:40 | מאת: סיגל

לפני זמן קצר אובחנתי כסובלת מPTC. מאחר שעלי לעבור ניתוח ברצוני לדעת האם יש אפשרות שהמצב הזה עלול להגדיל סיכון מהרדמה?

19/08/2000 | 23:08 | מאת:

PTC הינו מצב בו הלחץ התוך גולגלתי מוגבר ויכול לגרום לפגיעה בעצב הראייה. ישנם טיפולים תרופתיים לבעייה ובמידה והם לא עוזרים יש צורך להתקין דלף לניקוז נוזלי המוח לשם הורדת הלחץ. הדלף המומלץ למצב זה הינו דלף לומבו-פריטונאלי (מעמוד השידרה לחלל הצפק). ההרדמה לניתוח כזה אמורה להעשות ככל הרדמה במצב של לחץ תוך גולגלתי מוגבר ובמידה והיא נעשית כך הרי שלא אמורים להיות סיכונים גדולים יותר מאשר בהרדמה רגילה. ד"ר אשכנזי

20/08/2000 | 22:41 | מאת: סיגל

תודה לד"ר אשכנזי.