מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/04/2003 | 00:33 | מאת: מאיר

אני בן 54 ובבדיקת MRI הודגם גוש קודקודית בגודל 2 ס"מ(כנראה מנינגיומה) א. האם חובה לנתח? ב.מה הסיכונים במידה ולא אנותח ואשאר במעקב בלבד? בתודה מראש מאיר.

09/04/2003 | 12:53 | מאת:

מאיר שלום קשה לענות לך מבלי לראות את הצילום.האינדיקציה לכרות גידול כפי שאתה מתאר הוא מיקומו, אם הוא גורם לתבמינים כל שהם או אם הוא גדל. ד"ר אשכנזי

11/04/2003 | 13:39 | מאת: מאיר

12/04/2003 | 22:34 | מאת: לארה חדשה

הייתי מעונינת לקבל כל דואר וחומר עדכני אודות תופעת המנינגיומה ולהבין האם היא מופיעה בעקבו מצב או יותר נכון לומר טראומה נפשית כמו התעללות נפשית ולחץ נפשי.ואם כן האם ניתן לטפל בתופעה זו בדרך קלה יותר כמו טיפול נטורופרקטי. אני לקחתי בחשבון כי המנינגיומה כשלעצמה הינה סוג של גידול אך האם ניתן לדעת אם התופעה הינה שפירה או לא והאם הטיפול הינו אך ורק ניתוח ומה הם הסיכויים בניתוח שכזה ?

12/04/2003 | 17:04 | מאת: gigi

הייתי מאד מעונינת לדעת האם מנינגיומה נוצרת כתוצאה מלחץ נפשי מסיבי מצד אחד ואו האם זה נוצר במשך הזמן {הכוונה לשנים ] ובנוסף מהו הטיפול הטוב ביותר לכך ? והאם זהו באמת סוג של גידול ואם אכן כן האם הוא שפיר או אם לאו. והאם הטיפול הנטורופרקטי הינו מתאים ץ אצלי זה התגלה במקרה רק לפני פחות מחודש. אנא עזור לי ושלח לי תשובה . תודה

17/04/2003 | 13:34 | מאת: gigi

לד'ר אשכנזי שלום. אני בת 51 ולפני כחודש ערכתי בדיקת c.t. בבדיקה התגלה כי יש חשד למלאות בציסטרנה הסופרהסאלרית . חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים. חדר שלישי וחדרים לטרים סימטרים. קו האמצע שמור. חריצי המח והפיסורות - תקינים. הוחלט כי עלי לעבור שוב את הבדיקה והפעם עם ח ומר ניגוד. ועברתי זאת. המימצאים : בפוסה סופרה סאלרית הודגם ממצא מועגל בקוטר 2 - 0.8 ס'מ המקבל האדרה חזקה לאחר הזרקת חומר ניגוד ללא אפקט מסה מסביבו. הממצא יכו להתאים למפרצת של - circle of willis. שאלותיי הן : א - אם זה אכן גידול שפיר ממה הוא נובע ? האם יתכן כי גידול יכולים לפרוץ בעקבות טראומה נפשית או התעללות נפשית ? האם יש פתרון למקרים שכאלה פרט לניתוחים ומה היא הדיאגנוזה לגביי מהי המפרצת הזו אני מופנת כרגע לבדיקת m.r.i אשמח לשמוע את דעתך כנוירוכירורג מאחר ואני סובלת מטרומבופובליטיס ברגליים מגיל 6 וזו תורשה מאבי. עברתי ניתוח ברגל ימין ואני סובלת תמיד מלחץ דם נמוך וקור . יד ימין ושמאל בקצות האצבעות הצבע הופך לבן אם קר לי ואין כל תחושה. האם כל זה קשור ואם כן מה אוכל לעשות בנדון ?