ניתוח בראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/03/2003 | 11:45 | מאת: ורד

בני בן שנה ושלושה חודשים נפלה עליו טלוויזיה חבטה בראשו והתגלגלה מאחוריו, בכה לאחר החבלה ללא אובדן הכרה, וללא הקאות, כתוצאה מכך נוצר לו שבר דחוס פריאטו-פרונטלי מימין ושבר קטן ללא תזוזה משמאל, ללא דימום תוך גולגולתי. הוא עבר אקסטובציה בהצלחה. בכל זאת- שאלתי היא האם לטווח רחוק יותר יכול להיות נזק כמו התקפים של אפילפסיה, והאם יש צורך לעשות a.g ומתי ? אודה לכם על העזרה

30/03/2003 | 16:57 | מאת:

ורד שלום אין צורך לנתח שבר דחוס ללא סיבה קלינית. ידוע כיום ששבר כזה כשלעצמו אינו מגביר שכיחות התקפים אפילפטים. ההתקפים יכולים להגרם במידה ונגרם נזק ישיר לרקמת המוח. מומלץ להשאר במעקב ולבצע צילומים או CT בחודשים הקרובים וזאת ע"מ לברר שהשבר לא גדל כתוצאה "מהדופק" של רקמת המוח שאצל ילדים קטנים יכול לגרום לכך שהשבר עגדל ולעיתים קרומי המוח יכולים להכלא בשבר הנ"ל. מומלץ לכן להשאר במעקב נוירוכיכורגי. ד"ר אשכנזי