פגיעה וסטיבולרית - וצרברלית והשפעותיה על ריכוז קשב

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/08/2000 | 17:21 | מאת: A.

שלום לך , עברתי תאונה אשר בעקובתיה נפגעה מערכת שיווי המשקל וכנראה שיש גם פגיעה צרברלית ( נמצא באי.אן.גי ניסגמוס פטנטני ופוזיציונלי לכיוון ימין - איזור הפגיעה ותגובה היפא אקטיבית בבדיקה קלורית וכן כישלון מחולט לבצע מבחני רומברג ועקב בצד אגודל ) האם הפגיעות הללו נקראות פגיעה / נזק מוחית ? נוצרה לי בעייה ריכוז והקשבה וחולשה בזיכרון לטווח הקצר האם המערכות הללו הן שגרמו לפגיעה הזו או שזה מצב פוסט טראומטי ? אודה לך על התחייסותך .

05/08/2000 | 10:35 | מאת:

A שלום יתכן מאוד שמדובר בשילוב של שני הדברים. הליקוי הוסטיבולרי עם ה-ENG המופרע יתכנו עקב החבלה, הפרעות הריכוז וקשב יתכן והם פוסט טראומתים. עליך כמובן להבדק ע"י נוירולוג שיחווה את דעתו. בברכה ד"ר רון דבי