CP

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/08/2000 | 13:52 | מאת: דניה סגל

ביתי אלונה בת 13 ילדת CP. לאחרונה חלה התדרדרות בתפקודה הכללי שמתבטאים בקשיים בהליכה, חוסר שווי משקל, קשיים בדיבור, נזילת רוק מוגברת ועייפות. יש לציין שתופעות אלה לא היו קודם. ביחס למצבה הכללי היתה התקדמות גדולה. נעשו בדיקות דם, נבדק מחסור בויטמינים ונעשה E/E/G והכל תקין. הועלתה השערה שאולי אלה תופעות קדם וסת? האם יתכן? בתודה דניה

04/08/2000 | 14:40 | מאת:

דניה שלום רב ככלל CP לא אמור להחמיר באופן משמעותי מאחר שמדובר בנזק שהתרחש בסמוך ללידה ולא במחלה פעילה ומתקדמת. יתכן שתחילת הווסת גורמת לתופעות שציינת, או שלא. בכל אופן הייתי ממליץ שתפני לנוירולוג, במקרה של בתך לנוירולוג ילדים, לצורך הערכה ובירור. בברכה ד"ר רון דבי