5 שאלות על מחלת גיאן בארה וחיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/11/2015 | 00:48 | מאת: איציק

1. אלו חיסונים ידועים כגורמים לגיאן בארה ומה השכיחות? 2. האם מי שפיתח בעבר גיאן בארה תוך מספר שבועות מהחיסון אסור לו להתחסן באותו חיסון וגם בחיסונים אחרים? 3. מה בחיסון עלול לגרום לגיאן בארה - האנטיגן המחסן, האדג'ובנט, או חומרים אחרים בתרכיב החיסון? 4. אלו מחלות זיהומיות שכנגדן יש חיסון עלולות לגרום לגיאן בארה ומהי השכיחות? 5. אלו מחלות זיהומיות שכנגדן אין חיסון עלולות לגרום לגיאן בארה ומהי השכיחות?

איציק שלום, תסמונת GUILLIAN BARRE נגרמת בעקבות גורמים רבים, זיהומיים ולא-זיהומיים. מחלות זיהומיות שנקשרו בכך בשכיחות יחסית גבוהה כוללות זיהומים בחידקי הקמפילובקטר והמיקופלזמה ווירוסים מסוג EBV, CMV, שפעת, קדחת הדנגי, צהבת E, ואבעבועות רוח. גם זיהומים אחרים גורמים לתסמונת, אך בשכיחות קטנה נדירה יחסית. חיסון שנמצא שיכול לגרום לכך בשכיחות נמוכה הינו חיסון השפעת העונתית (בשכיחות נמוכה בהרבה מהשכיחות הנגרמת בעקבות המחלה עצמה). בחיסון השפעת ככל הנראה הגורם הוא המרכיב המחסן. הסיכוי שחיסוני הטטנוס, הפוליו והחצבת, שנקשרו בכך בעבר, נשלל בבדיקה מעמיקה ע"י ה-CDC. חיסון השעלת, בעיקר התאי, שכבר אינו בשימוש, גרם לכך אף הוא. למי שפיתח תסמונת זו, מכל סיבה שהיא, לא מומלץ שיתחסן לשפעת. ככלל, כל מי שנגרמה לו תופעת לואי רצינית בעקבות חיסון כלשהו בעבר, כדאי שיתייעץ עם רופא טרם קבלת חיסון נוסף מאותו סוג. לעיון נוסף אני מציע את הלינקים הבאים: http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/guillainbarre.htm http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/guillain-barre-syndrome.html בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים