חיסונים ילד בן 4 שנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/08/2020 | 13:35 | מאת: אמא מודאגת בקשר להמשך חיסונים

שלום. בני בן 4 שנים .קיבל בלידה חיסון צהבת B . ואז חוסן לחיסוני שגרה גיל חודשיים. וחיסוני שגרה ארבעה חודשים. הסיבה שלא המשכתי לחסן אותו היא כי לאחר החיסון פיתח חום של 41 מעלות במשך חודש לסירוגין. עד היום אף אחד לא חזר אליי בודאות לומר לי אם זה קשור לחיסון או שאפשר לחסן. כרגע בני מחוסן חלקית ואני ממש לא אוהבת את זה, מצד שני, יכול להיות שהוא לא מגיב לחיסונים טוב. הוא עד עכשיו היה איתי בבית ושמרתי עליו ממש , אך אני חושבת שחייב לחסן אותו בהקדם. השאלה שלי היא האם במידה ומישהו אומר ומאשר שאני יכולה להמשיך לחסן אותו - האם בחיסון צהבת בי שקיבל מנה אחת לאחר לידה, פשוט לתת לו מנה של חיסון צהבת של גיל חודש ואחר כך של חצי שנה או שיש חיסונים במינונים אחרים בגיל כזה? האם בגלל תופעות הלוואי שהיו עדיף לנהוג ככה ולתת מנה של חודש ואז של חצי שנה כדי להיות בטוחים שאנו מחסנים בזהירות ? האם שאר החיסונים מקבלים מנות גם כרגיל? בטיפת חלב אצלנו לא ממש אכפת להן, הם נותנות חיסונים עם תוקף קצר ולא נותנות מענה לבעיות לאחר החיסונים. בני כרגע לא מחוסן ובגלל חןסר מענה מכל הגורמים שפניתי אליהם, כולל משרד הבריאות חס וחלילה יכול לקרות נזק. מבקשת הכוונה על מנת שאוכל לקבוע תורים ולדעת כיצד נוהגים במקרים כאלה. במשך שנתיים פניתי לכל מי שאפשר ואף אחד לא נותן מענה. אשמח לתשובה והכוונה .תודה!!

אמא שלום, אתחיל ואומר שחום כה גבוה, כתופעת לוואי לחיסונים שקיבל, מאד לא שכיח. בוודאי לא משהו שנמשך חודש לסירוגין. אני מבין שהעניין נרגע בינתיים, אך אם לא - יש לחפש סיבה אחרת למצב, שכן החיסון אינו מהווה פתרון לבעיה. מציע לגשת לרופא הילדים לקבל אישור שהילד כשיר לקבל את כל החיסונים, על כל צורותיהם. באשר ללוח החיסונים: בנך חוסן במנה אחת של צהבת B. יש להשלים עוד שתי מנות: מנה אחת בהקדם ועוד מנה חודש לפחות אחריה (ניתן להמתין מעט יותר בין שתי מנות אלה, אם כך מסתדר, אך לא פחות). מינוני חיסון הצהבת אינם משתנים. עליו להשלים מנה נוספת של מחומשת ופרבנר בהקדם. צריך גם להתחיל סדרה מלאה של החיסון של צהבת A (שתי מנות בהפרש של חצי שנה) ומנה אחת של MMRV. מציע להשלים את כל אלה בהקדם, הן משום שכך תושג ההגנה האופטימלית בהקדם, והן משום שבכיתה א' כבר תינתן מנה נוספת של MMRV. בברכה,

02/09/2020 | 12:30 | מאת: תודה על המענה ! ובנוסף-

תודה על המענה! ובנוסף רוצה לחדד שמדובר בילד בן 4 וחצי. האם בגיל כזה לא צריך לחזור על המנה של הצהבת של הלידה? בנוגע לחום מציינת שזה היה בגיל שנתיים כיום הילד בן 4 וחצי אך אני עדיין בטראומה מאירוע חום של 41 מעלות לאחר מתן חיסון. לגבי שאר החיסונים - פרבנר , מחומשת , להמשיך בשגרה? זאת אומרת הוא קיבל של חודשיים וארבעה חודשים:,אז לתת פשוט את של חצי שנה ושנה או שנותנים פחות מנות בגיל זה? האם כדאח להתייעץ עם הרופאה בטיפת חלב? רופא הילדים לא מעוניין לקחת אחריות.... טיפה הסתבכתי אשמח להסבר נוסף תודה רבה על ההתייחסות והסבלנות!!

שלום, בכל החיסונים הנ"ל מתחשבים במה שכבר ניתן ומשלימים רק את מה שהחסיר. ספציפית לגבי פרבנר, עליו לקבל עוד מנה אחת בלבד (אמנם בגיל 4.5 שנים מספיקת שתי מנות, אך רק בתנאי שאחת מהן היא מעבר לגיל שנה). בוודאי, תמיד כדאי להתייעץ גם עם גורמי טיפת חלב (או יעוץ פרטני עם רופא מחלות זיהומיות) בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים