חיסון מחומשת -תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/04/2019 | 17:39 | מאת: נאווה

שלום ראיתי שאחת מתופעות הלוואי הנדירות של המחומש זה תגובה/תופעה נוירולוגית . למה הכוונה בדיוק ? תודה

נאווה שלום, בעבר, כשהיו משתמשים בחיסון תאי כנגד שעלת, התופעות הנוירולוגיות היו שכיחות בהרבה. היום, (מזה כ-15-20 שנים) כשמשתמשים בחיסון האל-תאי, תופעות אלו נדירות. מדובר ברפיון, פרכוסים תוך 3-2 ימים לאחר החיסון, וירידה בתגובתיות. תופעות אלה נדירות וחולפות ללא השארת נזק בריאותי קבוע. באופן נדיר עוד יותר מדווחות דלקת מוח או מערכת העצבים באזורים שונים, תסמונת גיליאן-ברה (סוג של שיתוק, לרוב חולף) ונוירופטיות (סוג של פגיעה עצבית). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים