בלוטות לימפה בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/05/2008 | 09:48 | מאת: נילי

שלום רב, אני בת 25, סובלת מאנדומטריוזיס, נוטלת גלולות ברצף. לפני כמה חודשים מיששתי בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר משמאל (כ-0.5 ס"מ), בבדיקה של רופא משפחה הוא ציין שקיימות עוד 2 בלוטות קטנות (פחות מס"מ) בצד ימין. בבדיקת דם שביצעתי כל הערכים היו תקינים, ורק ה-esr היה גבוה מהנורמה (28, כאשר הנורמה היא 25). אני נורא לחוצה... רופא המשפחה ציין שאין לי מה לדאוג, ושהבלוטות קטנות מידי לניקור.. אך אני מפחדת ממאירויות שונות ומגילוי מאוחר. לצערי יש לי ניסיון מר עם גילוי מאוחר של אנדומטריוזיס שכמעט גבה ממני את השחלות... 1 - למי עליי לפנות? 2 - על איזה בדיקות נוספות היית ממליץ? 3 - האם יש סבירות שמדובר בממאירות? תודה רבה מראש על ההתייחסות

01/05/2008 | 13:58 | מאת: ד"ר עדי בירון

1. אני מצטרף לדעתו של הרופא שלך שלפי תיאורך אין כל סיבה לדאגה. 2. ניתן להפנות לבדיקת אולטרא סאונד(US) צוואר, במידה ואין ממצאים מחשידים בצורת הבלוטות או גודלן, ניתן להסתפק בזה. ניקור ניתן לבצע תחת US, וע"י כך להגדיל את הדיוק, אולם לא הייתי מפנה לבדיקה זו אלא אם כן עולה חשד לבעיה.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר