אבן בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/01/2010 | 01:16 | מאת: רועי

ד"ר שלום התגלתה לי אבן בתוך בלוטת הרוק בגודל 4 מ"מ ,הבנתי שישנה בעייה להוציא את האבן בפעולה אנדסקופית כי האבן מצוייה בתוך הבלוטה. האם באיכילוב ניתן להמיס את האבן בשיטת גלי קול ? האם שיטת גלי קול אכן מקובלת ? מה ההבדל בטיפול באבן בתוך הבלוטה בין איכילוב לשיב"א ? תודה

שלום רב, ניתן להקטין אבן בבלוטת הרוק ע"י המסה- אך לא תמיד ולא בכל גודל של אבן. דווקא אבן של 4ממ הינה קטנה יחסית. יש להיוועץ באנשים שמתעסקים בכך.למיטב ידיעתי פרופ' נחליאלי מנהל מחלקת פה ולסת בבי"ח ברזילאי הינו ממציא השיטה וניתן להיוועץ גם בו במידה ובמקומות אחרים שללו אופציה אנדוסקופית. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר