"מפת דרכים" לאור תוצאות בדיקת אולטראסאנד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/01/2010 | 11:16 | מאת: אביב

שלום רב, אני בת 39 אם לארבעה. לאחר לידתי האחרונה זוהתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס עם ערכים של 41-THS ו-T4 free-6.5 (תוצאות אלו התקבלו לפני שנה בדיוק). שלשום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד שבמהלכה התגלו התוצאות הבאות: אונה ימינית: גודל רגיל במרכז מוקד 0.5 ס"מ שמכיל הסתיידות זעירה. באיזור פאראתירואיד מתחת לאונה השמאלית הודגם תהליך מוצק לא אחיד בגודל 1.3/0.3 ס"מ. בנוסף, הוגדמה בלוטת לימפה תת ליסטית מימין בגודל 2/0.7 ס"מ משמאל הודגמה בלוטת לימפה תת ליסטית בגודל 2.3/0.8 ס"מ בשתיהן מבנה שמור. לאור הנ"ל, אנא אימרו לי על מה יכולים ממצאים אלו להעיד? האם יש קשר בין ערכי ה-TSH הגבוהים לממצאים באולטראסאונד? על אילו בדיקות הייתם ממליצים כהמשך בירור תודה וברכת בריאות לכולם

שלום רב, הממצאים יכולים להיות וריאנט תקין אך כמובן שכדאי לברר. הבדיקה הבאה לאחר בדיקת מנתח ראש צוואר הינה ביופסיית מחט עדינה בהכוונת סונאר (US guided FNA), רצוי ע"י בודק מיומן . בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר