קשריות מרובות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/12/2009 | 19:19 | מאת: עופרה

אצל בתי (בת 38) נראה גוש בולט באיזור אמצע הצואר. בבדיקת u.sנצפו קשריות מרובות בבלוטת התריס. בדיקות הדם לתפקודי הבלוטה היו בגבולות הנורמה.כרגע היא ממתינה לפגישה עם אנדוקרינולוג. לציין שאני סובלת מזה מס' שנים מפעילות יתר של הבלוטה ומטופלת בתרופות.בביופסיה שעברתי לא נמצאה ממאירות. האם יש הצדקה לדאגתי בקשר לבתי? בתודה. אם מודאגת

שלום רב, איני חושב שיש מקום לדאגה. רוב הקשריות בבלוטת המגן בבחורות צעירות הינן שפיר ואפילו הגידולים הממאירים בבלוטה בגיל זה הינם מאוד לא אגרסיביים. הבירור יתבסס על US guided FNA בנוסף לבדיקה גופנית של הגוש. ניתן להתבצע ע"י אנדוקרינולוג או מנתח ראש צוואר. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

27/12/2009 | 21:06 | מאת: עופרה

תודה. הצלחת להרגיע אותי מעט. נקוה לתוצאות טובות בהמשך

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר