סרטן בבלוטת רוק

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

24/12/2009 | 14:53 | מאת: מיקה

גוש בחלק העליון של הפה נחשד כסרטן בלוטת רוק. האם יכולה להיות סיבה אחרת לגוש (אבן בבלוטת הרוק למשל) והאם ניתן לראות זאת בבדיקת CT? מה הסיכוי לגידול סרטני באיזור זה -עד כמה זה שכיח? ומה עושים במידה וזה גידול סרטני? תודה

שלום רב, ישנן סיבות רבות לגושים בחיך וגידול סרטני הינו רק אחד מהם. לדוגמא שכיח מאוד ממצא של מעין גדילת עצם שיוצרת "גוש" באזור- וזה ניתן לאבחון בקלות בבדיקה. כן ישנם גידולים שפירים רבים בחיך. לכן אין מה להיכנס ללחץ. ממליץ להגיע לבדיקה ולפי הבדיקה נחליט על המשך הטיפול. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר