US - FNA צואר ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/12/2009 | 08:26 | מאת: דני ס.

בוקר טוב, אבא שלי אובחן כחולה בסרטן כיס השתן לפני כ 4 חודשים. במסגרת כל הטיפולים שהוא עובר (כימו לפני ניתוח) הוא גם נשלח ללא מעט בדיקות בכל מיני איזורים בגוף כדי לשלול ממצאים נוספים. עד עכשיו ב"ה הכל בסדר. הבדיקה האחרונה שהוא ביצע היתה לפני כשבוע וחצי וזה בדיקה בדיקור של בלוטת התריס אתמול קיבלנו את התשובות ואשמח לקצת מידע או עזרה בפיענוח. התוצאות: "מספר רב של קישוריות קטנות סולידיות במרקם "ספוגי", מעורבות עם מרכיב ציסטי בשתי אונות של הצירויד. באונה השמאלית קרוב לאיסטמוס קישרית מעורבת סולידית-ציסטית בקוטר 2.4X1.8 - בוצעה הכוונה ל FNA ממנה" אשמח לעזרה.

שלום רב, התוצאה הינה של סונאר בלבד שמתאר גוש בבלוטת המגן. לפי התשובה בוצעה ביופסיה מהגוש. יש לפנות לרופא מטפל לקבלת התשובה. אשמח לעזור שוב לכשתתברר התשובה הפתולוגית. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר