תוצאות FNA בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/11/2009 | 23:04 | מאת: דנה

אני בת 30 בריאה בד"כ, הופניתי לFNA בעקבות ממצא בא.ס- קשר איזואיקואי באונה שמאלית, 0.7 מ"מ עם "הלו" היקפי. תוצאות FNA- CLOOID ,REGULAR FOLLICULAR CELLS, ONE GROUP EPHITHELIAL CELLS WITH IRRGULAR, ATYPICAL NUCLEI SUSPISIOUS OF TUMOR. הרופא אאג הפנה להמשך בירור למומחה בלוטת התריס. ביום חמישי הייתי אצל מומחה לבלוטת התריס שאמר כי ממליץ על ניתוח כריתה ואין דרך לדעת אופי הגידול לפני כן. מאז יום חמישי אחרי הביקור אני לחוצה מאוד, בסרטים קשים, אין לי בעיה עם הניתוח אבל אני מפחדת שזה לא גרורה של משהו אחר שמטייל בגוף ושלא נדע... מה עושים עכשיו?

שלום רב, תוצאת הניקור אכן מחשידה לגידול שמקורו בבלוטת המגן ולא לגידול ממקור אחר. אין מה לדאוג- גידולי הבלוטה הינם מאוד לא אגרסיבים ובמיוחד לא בנשים צעירות. (לצורך אינפורמציה נוספת פתחי באתר היחידה לניתוחי ראש צוואר את הפרק על גידולי בלוטת המגן-www.headneck.co.il). עדיין יש לבצע את הטיפול הנכון והוא אכן ניתוח. הניתוח פשוט ויעיל וההחלמה לאחר הניתוח מהירה מאוד. ניתן כיום גם לבצע הניתוח בשיטה אנדוסקופית דרך חתך קטן ולהשתחרר הביתה לעיתים כבר באותו היום. אשמח להיפגש ולתת יותר אינפורמציה. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר