סרטן הגרון

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/01/2008 | 21:39 | מאת: יוסי

ד"ר עדי בירון שלום, הנני מעוניין לשאול , מהם התסמינים של סרטן הגרון, בימים האחרונים חליתי בשפעת אבל זה פחות או יותר עבר , מה שכן החל מאתמול יש לי כאבים עזים בגרון ואני חווה קושי בדיבור, בפגישה היום עם רופא א.א.ג הוא ציין בפני כי יש לקחת דגימה מהפצע או משהו וזה יתבצע מחר וקבעו לי גם תור לבדיקות דם. אשמח באם תוכל לומר לי , האם יכול להיות קשר בין זה לסרטן הגרון והאם התסמינים האלו הינם חלק מהתסמינים הרגילים ? תודה מראש, יוסי.

21/01/2008 | 21:49 | מאת: ד"ר עדי בירון

אינני יודע לאיזה פצע בדיוק התכוונת. האם רופא אאג הביט בגרונך וראש נגע על מיתרי הקול? האם מדובר האיזור אחר מהמיתרים? האם יכול להיות שיש לך זיהום בגרון וכל מה שרוצים הוא לקחת תרבית? ככלל אני יכול לומר לך שגידולים בראש ובצוואר אינם כואבים עד שלב מאוחר, ועל פי רוב מגלים אותם בשל תלונות אחרות מכאב. אתה יכול פשוט לשאול את הרופא שמטפל בך מחר, אך גם אני אשמח לעזור אם תנדב עוד קצת פרטים.

23/01/2008 | 00:52 | מאת: יוסי

הייתי היום במכבי , לקחו לי דגימה מהפצע , יש לי דלקת חמורה בכל האיזור של הלשון האחורית אצלי אדומה, קשה לי לבלוע ולאכול וגם קשה לי לדבר, הרופא אף אוזן גרון לא נגע במיתרי הקול. לצערי אין לי כבר את הטופס שבו מצויין מהי הבדיקה הספיצפית. איך שוב, שאלתי היא , מהם התסמינים אשר מעידים על סרטן הגרון ? אנא ממך עזור לי. תודה.

25/10/2008 | 17:55 | מאת: תהילה

לפני כשבועיים היו לי כאבים (דקירות) בגרון בצד ימין, במישוש הרגשתי במין גוש כזה באיזור הכואב אך לא ייחסתי לכך חשיבות וחיכיתי שיעבור. לפני 3 ימים חליתי בשפעת וכדרך אגב גם סיפרתי לרופא על הגוש בגרון, הוא אמר לי לחכות עוד שבועיים ולראות כיצד העיניינים מתפתחים. היום התחלתי להגיש כאביםבאיזור של השיניים הטוחנות בצד ימין עם הקרנות לאוזן. שאלתי היא האם ישנה אפשרות שמדובר בגידול ממאיר?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר