אולטראסאונד בלוטת התריס - ילדה בת 13

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/12/2016 | 14:48 | מאת: רונית

שלום לבת שלי נמצאה בעייה באיזור בלוטת התריס. נשלחה לאולטראסאונד ואלה התוצאות. האם בעייתי ? אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל ומבנה תקינים,למעט שתי ציסטות קולואידיות מזעריות בקוטב העליון וקוטב התחתון,ממדיהן עד 3.0 ס"מ . איסת'מוס בגודל ומבנה תקינים . אונה ימנית של בלוטת התריס מוגדלת וברובה תפוסה ע"י קשר סולידי הטרוגני גדול עד *8.2* 7.2 0.3 ס"מ,הממוקם בחלק המרכזי התחתון של האונה . הקשר בעל גבולות סדירים,מורכב עם אזורים ציסטייםוהסתיידויות אחדות בתוכו , זרימת הדם סביבו ובתוכו מעט מוגבר. בנוסף בקוטב העליון של אונה ימנית הודגמה קישרית היפואקוית מזערית עד 3.0 ס"מ . התהליכים בבלוטת התריס נראים בעלי מראה סונוגרפי שפיר(2 TIRADS (וממצאים יכולים להתאים לזפק רב קישרי . אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית . בלוטות הרוק תת לסתיות בגודל ומבנה תקינים

שלום רב, הציסטות בבלוטה אינן מטרידות ודורשות מעקב בלבד אך הקשר הגדול (8סמ?) מימין מחייב קודם כל בדיקה של כירורג ראש צוואר ובהמשך ניקור שלו לביופסיה תחת US. מומלץ לבצע הכל במרפאתינו. הניקור באיכות מקסימלית והתוצאה הפתולוגית הראשונית במקום. (03-7645464). נשמח לראותה ולהרגיע. עדיין הסיכוי הגבוה ביותר שמדובר בקשרית שפירה לחלוטין אך הגודל מחייב להיות אדרסיבי יותר. האם לא טעית ומדובר על 8ממ??? בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר