תשובות Fna פענוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/11/2016 | 11:17 | מאת: נדיה לוי

היי ד"ר בעקבות המלצה לבצע fna לגוש שגודלו 1.8 סמ הכלל הסתיידות וזרימת דם קיבלתי את התשובות: Category 2: benign Consistent with benign follicular nodule למיטב הבנתי הגידול שפיר יש טעם להסיר אותו מפאת גודלו?

שלום רב, לאו דווקא. אם יש גדילת הגוש אז ישנה אינדיקציה לכריתתו. כן אם נמוש חשוד במישוש. ממליץ להגיע לבדיקה ואת המעקב הסונודרפי לערוך במקום עם רופא בודק קבוע כדי למזער טעויות בדיקה (בין בדיקה לבדיקה). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר