אבחון של גוש חריג בצוואר- דחוף, בבקשה...

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/11/2016 | 11:31 | מאת: שולמית

שלום ד"ר חפץ. אתמול עברתי US של בלוטת התריס בשל מעקב אחרי בליטה לא מזוהה שמצאתי בצוואר לפני כשנה. זו התשובה שקיבלתי עתה: "בקטע ימני של האיסטמוס הודגם ממצא היפואקוי , לא מוגדר היטב בגודל כ 6.8 *3.4 מ"מ, גדל בהשוואה לבדיקה קודמת. לא הודגם סיד בתוכו . וסקולריזציה מוגברת בתוך הבלוטה .לא הודגמו בלוטות לימפה חשודות בצוואר." בבדיקה הקודמת לפני חצי שנה הגוש היה 5 מ"מ והומלץ לי רק על מעקב ולא על דיקור. אנא דעתך- האם וסקולריזציה מוגברת משמעו הליך גידולי? האם היית ממליץ FNA לגוש בגודל כזה? ושאלה אחרונה, מה המשמעות של גוש לא מוגדר היטב? האם זה מבשר רעות...? מודה לך מאוד על חוות דעתך, שולמית

שלום רב, גוש לא מוגדר היטב עלול להיות מעט יותר מדאיג אך בגודל זה המקובל הוא מעקב. ניתן לבצע ניקור תחת US אך בודאי לא חובה. ניתן גם לעקוב ואם הגוש ממשיך לגדול רק אז לבצע ניקור שלו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר