שכחתי לציין גם שיש לי מנינגיומה בראש 7 MM

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

08/11/2016 | 18:41 | מאת: JENNIFER

אני בת 48. כבר שנה שנמצאת אצלי בצוואר בלוטת לימפה מוגדלת בצד שמאל של הצוואר מתחת לאוזן שמאל. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה עד כה אך לאחרונה זה מציק לי מאוד. אני מרגישה לחץ איום ונורא בצוואר במיקום הבלוטה וכאילו מרגישה את הדופק בצוואר. כמו כן מרגישה כאילו מישהו מושך לי את כל הצד השמאלי של הראש לכיוון מעלה. עשיתי בדיקת US צוואר. ונמצאו 6 קשריות לימפה בצוואר בצד שמאל שקוטרן מ 6 מ"מ והגדולה שבחבורה 13 מ"מ.צד ימין תקין לחלוטין. הקשריות בעלות צורה אובלית מאורכות.אינני סובלת ממחלות חום או וירוסים. בנוסף יש לי תופעה שלא קשורה לשום דבר של גרד בכל הגוף אפילו בתוך העיניים בעיקר בלילה. אלרגולוגית שללה אלרגיה והיא למעשה ששלחה אותי לעשות US בבלוטות. היא גם שלחה אותי דחוף לעשות US בטן ושם נמצא שהטחול מוגדל14 ס"מ. הלכתי להמטולוג ששלח אותי מייד להסרת הקשריות מהצוואר לביופסיה. ולא מוכן שאעשה דיקור ביופסיה. בלי כל קשר לכלום כשאני בשירותים יוצא לי דם ואין לי טחורים או משהו בסגנון. האם יש קשר בין כל התופעות? האם אכן חייבים להוציא את הקשריות? מה לא בסדר כאן? מה קשור עניין הטחול המוגדל ?

שלום רב, ההמטולוג לוקח בחשבון מחלות מסויימות שבמקרה זה אכן לא צריך ניקור אלא ביופסיה וכריתת הבלוטה. אבל ייתכן ויש דברים אחרים. ממליץ להגיע ל US איכותי של הצוואר ובמידה ויייתכן מחלה שאינה המטולוגית- להתקדם עם ניקור מחט עדינה כי במידה והאבחנה אינה המטולוגית ביופסיה עלולה להזיק. ניתן לפנות ל US וניקור (במידת הצורך) בדחיפות במרפאתינו באסותא והתשובה הראשונית מתקבלת במקום (הן של ה US והן של הניקור). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר