תוצאות US מעקב

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

23/10/2016 | 11:05 | מאת: ליאת

שלום רב , בת 40 ,בעבר רשמתי לך תוצאות אולטרסאונד תירואיד/צוואר וכעת תוצאות חדשות באולטרסאונד אשמח לקבל את חוות דעתך שוב. בתאריך 28/12/2015 בוצע לי סיטי בעקבות תאונת דרכים. נמצא ממצא לוואי הודגמו מספר בלוטות לימפה במשולשים האחוריים של הצוואר בעיקר מימין שתי אונות של התירואיד הטרוגניות לציין מוקד היפודנסי כ 1 ס"מ באונה הימנית . 4/5/2016 בדיקת us תירואיד בלוטת התירואיד הודגמה במונחים רוחביים וארוכים. אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים אונה ימנית-17*19 מ"מ עם קשרית בגודל 23*11 מ"מ. אונה שמאלית- 11*10 מ"מ עם מספר קשריות בגודל 4*2 מ"מ. האיסטמוס - 4 מ"מ עם קשרית בקוטר 3 מ"מ. בלוטות רוק ולימפה תקינות 18/5/2016 (בעקבות טעות עשו לי שוב Us יש לציין אותו טכנאי ואותו רופא מאשר) להלן התוצאות : בלוטת התירואיד הודגמה במונחים רוחביים וארוכיים. אונה ימנית- בגודל 15*21 מ"מ עם קשרית ציסטית בגודל 13*9 ס"מ בנוסף קשרית בגודל 8*5 מ"מ אונה שמאלית- בגודל 11*96 מ"מ מרקם אחיד פרט למס' קשריות בגודל 3*2 מ"מ. איסטמוס -ברוחב 4 מ"מ.... בלוטות לימפה ורוק תקינות. 30/5/2016 בדיקה חוזרת לפני FNA אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין. באונה השמאלית - קשרית ציסטית 4 מ"מ באונה הימנית - באזור המעבר לאיסטימוס קשרית סולידית/ציסטית 20*10 מ"מ בקוטב התחתון קשרית סולידית / ציסטית 8*6 מ"מ בדיקת FNA מהקשרית של 2 ס"מ יצאה תקינה. ביקשתי שוב בדיקת אולטרסאונד יותר איכותית בהמלצתך ולהלן התוצאות : בדיקה בתאריך 28/7/2016 בלוטת מגן: איסטמוס - ברוחב 0.2 ס"מ מרקמו הומוגני אונה ימנית - קוטר AP 1.6 ס"מ אינה מוגדלת מרימה הומוגני נצפתה קשרית בודדת בחלק העליון של האונה באורך 2 ס"מ עם חלל ציסטי גדול בתוכה, הקשרית אקזופיטית בבסיס האונה הודגמה קשרית נוספת באורך 0.9 ס"מ עם חלל ציסטי בתוכה אונה שמאלית - קוטר AP 1.0 ס"מ אינה מוגדלת מרימה הומוגני ,נצפתה קשרית במרקם היפואקואי באורך עד 0.5 ס"מ. מאחורי אונות אין עדות לגולשים. בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. לסיכום: ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת מ 30/5/2016 (בדיקת FNA שבוצעה ) להמשך מעקב. TIRADS 2. תאריך 18/10/2016 בדיקה US תירואיד בוצע השוואה עם בדיקה קודמת מתאריך 30/5/2016 בלוטת התירואיד הודגמו במונחים רוחביים וארוכיים אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין אונה ימנית - במידות 1.6*1.5 ס"מ מכילה בתוכה 2 קשריות בעלי מרקם אקוסטי ציסטי מעורב. נצפתה ווסקולריזציה היקפית ופנימית בשתי הקשרים גודל קשר אחד היינו כ 2 ס"מ נכנס בחלקו לאיסטימוס ואילו גודל הקשר השני כ 1 ס"מ נמצא בתחתית האונה. אונה שמאלית - במידות 0.8*1.5 ס"מ מכילה בתוכה מס' קשריות היפואקוגניות אווסקולריות עם שקיעת סיד בחלקם. היכולות להתאים לCOLOID CYSTY ן גודלן עד כ 0.3 ס"מ . בנוסף נצפתה קשרית הטרוגנית ווסוקלרית מעט בהיקף ובפנים בגודל כ 0.6 ס"מ. האיסטמוס - בעובי 0.3 ס"מ. נצפו מספר קשריות לימפה בעלות מראה סינגפורי תקין וסקולריזציה פנימית זעירה ליד בלוטות הרוק התת לסתיות וכן בצידי הצוואר ליד כלי הדם הדו צדדי באורכן עד כ 2 ס"מ. בלוטות הרוק -נצפו בגודל והמרקם תקין מימין ומשמאל. סיכום : מומלץ מעקב אנדוקרינולוגי . ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. ראשית כל מצטערת על המלל . שנית לפי הבדיקה האחרונה נראה לי לעניות דעתי שיש ממצאים חדשים שלא היו קודם לכן .לפי דעתו של הרופא א.א.ג. הכל תקין ורק מעקב בלבד עוד חצי שנה . אני קצת לא רגועה מהתשובות בעקבות הבדיקה האחרונה רציתי לדעת בבקשה אם תוכל לענות לי על 3 שאלות . 1. האם הקשרית שבתחתית האונה בצד ימין שכיום היא 1 ס"מ ולפני כן הייתה 5.8 מ"מ לא מדאיגה? 2. בקשריות ליפה האם הכל תקין? האם זה לא נחשב קשריות לימפה מוגדלות? 3. האם יש צורך בחוות דעת שניה לאור תשובתו של הרופא או שאפשר להסתמך על חוות דעתו? אולי אני סתם לחוצה . מודה לך מקרב לב על חוות דעתך .

שלום רב, ה US לא נראה מדאיג. יש לעקוב אחר הגושים ובמיוחד הגוש שגדל מעט. במידה וממשיך לגדול יש לשקול טיפול (ניתוח לכריתתו). בכל מקרה אם גדל מומלץ ניקור נוסף. ממליץ לבצע את ה US והניקורים במקום איכותי שמבוצע ע"י אותו הרופא בכל פעם (ניתן במרפאתינו באסותא 03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר