בירור תוצאות אולטרסאונד בלוטת הצריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/10/2016 | 12:57 | מאת: יפה קדרון

בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה בלתי אחיד.על רקע הנל בשתי האונות של בלוטת המגן הודגמו נודולים מוגדרים , באונה הימנית תת הדיים ובאונה השמאלית נודול הדי. נודול דומיננטי בקוטר18 ממ בקוטב התחתון של האונה השמאלית. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת . לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. בסיכום: ממצאים סולידיים בשתי האונות של בלוטת המגן נודול דומיננטי באונה השמאלית דורש בירור היסתולוגי

שלום רב, נשמע תהליך שפיר אך בהחלט נדרשת ביופסיה של הממצא. ממלית להגיע עם התשובות ליעוץ להחלטה על המשך מעקב או טיפול. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר