בלוטת לימפה מוגדלת ליד האוזן

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/09/2016 | 16:25 | מאת: רמי

בן 46 בריא בד"כ נוטל ליפיטור מניעתי. ממישוש אקראי לפני מס' ימים הבחנתי בגוש קטן בודד בקדמת אוזן שמאל (בפנים). כשהלכתי לרופא, הוא כתב כי מדובר בבלוטת לימפה פריאוריקולרית בגודל של חצי סנטימטר מובילית ולא רגישה ושלא נמושו בלוטות נוספות וכל היתר (אף תעלות , פה ולע תקינים). כמו כן אין עדות לזיהום וללא חום. ממה יכול להיווצר בלוטה מוגדלת כזו והאם זה מסוכן? האם יכול להיות אופייני לתהליך דלקתי (גם שאין עדות) ואם לא מה זה עוד יכול להיות? האם יש מקור לדאגה ומה מומלץ לעשות ?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב ולשקול US אבחנתי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר