ניתוח רגיל או רובוטי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/11/2014 | 13:59 | מאת: גל

האם ניתוח רובוטי לכריתת בלוטת התריס עקב קרצינומה פפילרית הוא מדוייק יותר ועם סיכוי נמוך יותר לפגיעה במיתרי הקול ובעצב או שהסיכון שווה בשני הניתוחים הצלקת פחות מטרידה אותי

שלום רב, היתרון הבולט של ניתוח רובוטי הוא העברת הצלקת לבית השחי. הוא אינו נוח יותר ובוודאי אינו מפחית את הסיכוי לסיבוכים (דהיינו פגיעה בעצבי מיתרי הקול ובבלוטות הפרתירואיד). במידה והשיקול אינו אסטטי הייתי ממליץ על ניתוח פשוט שלעיתים לוקח 30-60 דקות בגישה המסורתית. הנסיון שלנו עם הניתוח הקונבציונלי הינו מצויין וסיכויי הסיבוכים נדירים. ניתן לתאם תור ליעוץ במרפאתנו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר