תשובות אחרי הקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/04/2009 | 23:37 | מאת: ש.

שלום רב, כמה שאלות ברשותכם- 1.כמה זמן נדרש מסיום סדרת הקרנות עד לקבלת תשובה לגבי הצלחת הטיפול? 2. איך בודקים את היעילות? ct? mri? בדיקה אחרת? 3. מדוע נדרש פרק זמן המתנה בין סיום הקרנות לבדיקת יעילות? 4. האם העובדה שחולה מרגיש שיפור בכאבים ובאיכות חיים בזמן ההקרנות יכולה להעיד על הצלחת הטיפול? תודה מקרב לב

שלום רב, ההקרנות גורמות לפגיעה ב DNA ותוצאותיה נמשכות גם מעבר לזמן הקרינה- לפחות כחודש ימים. לכן זמן טוב להיבדק הוא כחודש- חודש וחצי לאחר סיום הקרינה. לגבי בדיקות הדמייה- חשוב מה היה סוג הגידול הראשוני ומיקומו ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל. בברכה. ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- באסותא www.headneck.co.il

19/04/2009 | 22:07 | מאת: ש.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר