בכלל לא ענית לי.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/03/2008 | 00:47 | מאת: אשל

רק על ה-CT ענית וגם בזה לא מה ששאלתי. המחיר והנוחות של הבדיקה ממש ממש לא מטרידים אותי. אני חייל וזו זכותי מהצבא. אני מפחד רק מהקרינה. האם, למיטב ידיעתך, אפשר לראות את מה שמבקש פרופ' פיינמסר גם ב-MRI? האם את בנו הוא גם היה שולח ל-CT באותו המצב, או ל-MRI?... איך העיוות יכול להשתפר? השריר יחזור לקדמותו, או שגם הצד השני יתעוות ואז זה לא יורגש? יש ניתוח לסדר את זה? תודה רבה רבה!!!

04/03/2008 | 06:45 | מאת: ד"ר עדי בירון

המידע אותו ניתן לקבל מ CT לא זהה לזה אותו ניתן לקבל מ MRI. השיקולים לביצוע CT ולא MRI הם עיניניים ולא רק כלכליים. קשה לי להסביר את כל התורה על רגל אחת, אבל תן קצת קרדיט לרופא שמטפל בך. לא כל העולם נגדך, לא יחסכו כסף למערכת על חשבון הבריאות שלך, ואפילו להפך: יש סיכוי שיהיה צורך להשלים מידע שלא יתקבל ב CT ע"י ביצוע MRI אחר כך, מה שאומר שאבחנת המקרה שלך תעלה למערכת בביצוע שתי הבדיקות. שיקול נוסף אותו יש להביא בחשבון הוא זמינות הבדיקה, לדוגמה (ואינני יודע ספציפית לגבי המקרה שלך) אם התור ל CT הוא חודש והתור ל MRI הוא חצי שנה. קיימים גם שיקולים נוספים להם אתה לא מודע, אך לאור כולם, ביצוע CT בתור הדמייה ראשונה הוא שיקול הגיוני ומקובל. באשר לעיוות, שתי האפשרויות שציינת יתכנו. בקשר לאפשרויות הטיפול, אינני רואה טעם להרחיב לפני שיש אבחנה וודאית. ולבסוף בקשר "לבן שלו", כמה נקודות: 1. אני מתיחס לכל חולה עיניינית. החלטותי לגבי דרכי האיבחון והטיפול הן על בסיס רפואי בלבד. יש מספיק פקידים בדרך, שיעשו את השיקולים האחרים, ובמידה והחלטותי לא יעלו בקנה אחד עם אפשרויות המערכת, לא יאשרו את הדרך בה בחרתי. אינני מכיר את פרופ' פיינמסר אישית, אך אני די משוכנע כי הוא נוהג באותה דרך. 2. הרושם שלי כרופא במילואים הוא שמערכת הרפואה הצבאית אינה בנוייה במחשבה על יעילות וחיסכון בהשוואה למערכת האזרחית. 3. השיקולים של רופא המטפל במקורב אליו אינם תמיד עיניניים. הרצון לחסוך אי נעימות גורם ל"עיגולי פינות" המביא פעמים רבות לטעויות. יש אימרה בקרב אנשי מערכת הבריאות ש"פרסונל תמיד מסתבך". זה לא בגלל מזל רע אלא משום שאם יש לאיש צוות לחץ בחזה הוא לא ילך לחדר מיון, אלא לחבר קרדיולוג, ואז במידה ולא מדובר בבעיית לב, יהיה עיכוב באבחנה. מסיבה זו אני לא מטפל בבני משפחתי ובחברי הקרובים, ומפנה אותם לחברים עליהם אני סומך. למה אני מספר לך את זה? כי לא תמיד מה שהרופא היה עושה עבור בנו הוא נכון. הקו התחתון הוא שבעיות בריאות הן מצב מלחיץ, שתהליך האבחנה והטיפול הוא לעיתים ארוך וכמו במוסך, אתה לא תמיד מבין מה עושים, ולמה. אני מקווה שאתה מכיר בהבדל בין פרופ' פיינמסר והמוסכניק שלך ומקווה שאתה סומך עליו קצת יותר.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר