פלאומורפיק אדנומה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/04/2009 | 22:05 | מאת: ירדן

לפני כ-10 שנים הרגשתי בלוטהמאחורי האוזן השמאלית פניתי לרופא כירוג אשר ניתח את הבלוטה והפתולוגיה היתה פלאומורפיק אדנומה. לפני כ-4 שנים שוב חשתי בבלוטה הפעם נלקחה ביופסיה והתוצאה היתה זהה.הפעם עברתי רריתה חלקית של בלוטת הרוק .לפני כשבוע בציעתיאולטרהסאונד באיזור בעיקבות ירידה בשמיעה ואיזור מגורגר מעט,ובבדיקה נמצאו 4קישריות קטנות .המלצת רופא קופת החולים היתה להמתיןחצי שנה ולחזור שוב על בדיקת השמיעה והאולטרסאונד. שאלתי האם כדי לחכות או לקבל חוות דעת נוספת והאים טיפול הקרנתי יוכל לעזור במקרה הזה (מאחר והעולתההשאלה לגבי השוליים הניתוחיים) תודה מראש על ההתיחסות

שלום רב, מהנתונים שמסרת ייתכן ומדובר בגידולים חוזרים מסוג אדנומה פלאומורפית או בממצא אקראי חסר משמעות קלינית. יש לשלול את האפשרות הראשונה לפני ההחלטה לעקוב אחר הממצאים בלבד. יש לבצע שלושה דברים: 1. US חוזר עם ניקור הממצאים או לפחות הגדול בהם. 2. בדיקת רופא אאג מנתח ראש צוואר 3. במידה והוחלט על הסרת הגידולים- חובה לבצע MRI לפני הניתוח לוודא שאין גידולים נוספים. ידוע שהישנות של אדנומה פלאומורפית עלולה להראות כמספר רב של גושים וקל יחסית לזהותם ב MRI. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- באסותא www.headneck.co.il

25/04/2009 | 13:04 | מאת: אורנית

ד"ר אבי חפץ היקר! בערך שנתיים,ואאולי אף יותר,חשתי בבלוטה שטוחה מאחורי אוזני השמאלית,באיזור החבור עם הראש.משום מה,היא חא הטרידה את מנוחתי,למרות שאני אדם אחראי ביותר,אולי בשל בעיות אחרות שנראו לי תכופות יותר.חוץ מזה עברתי השתלת שיניים,ויחסתי את הבלוטה לתופעת לוואי לא משמעותית של הטיפולים.לפני כשלשה חדשים נגשתי בכ"ז לרופאת המשפחה שלי,שמאד אמינה עלי,הנ"ל מששה את הבלוטה,ואמרה שזה כלום.חזרתי בשמחה הביתה.ברביעי האחרון,ולאחר שדורבנתי לגשת,בדק אותי אא"ג,ששלח אותי מיד לusאיברים,שם נקבע שבפרוטיס השמאלי נצפה תהליך סולידי,היפפואקואי בעל גבול לובולרי.מרקמו אחידוהוא וסקולרי.הממצא בעל מראה היכול להתאים ל: pleomorphic adenoma מחכה לתור לביופסיה.נאמר לי ע"י האא"ג,ורופאת המשפחה,שאצטרך לעבור נתוח בכל מקרה,ושחוץ מהגוש יש להוציא גם את בלוטת הרוק,ושהנתוח מורכב,שכן עצב הפנים עובר שם.מאשר חשבתי שכלום הוא,יש לי פתאם שק של דאגות ופחדים.אנא תשובתך ואולי עדודך? סוף שבוע טוב,ותודה מראש,אורונית

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר