נפיחות בלסת.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/03/2008 | 14:21 | מאת: שוב אני, אשל

לגבי מה שאמרת לי לשאול את פרופ' פיינמסר, אז הלוואי והייתי יכול, לקח לי עשרה חודשים(!) לקבוע אליו תור ובטלפון המזכירה לא מוכנה להביא לי אותו... איך המצב יכול להשתפר? הרי מדובר בעיוות בשריר?? אולי אתה מתכוון שגם הצד השני יתעוות ואז זה יחזור להיות שווה? אין ניתוח לסדר את זה? ממה זה נובע? מה כולל צילום CT של פנים ולסת? את כל הגולגולת?? הלסת מובן, אך איזה חלק בפנים?? כלומר זה מקרין גם למוח?? האם אפשר לקבל את אותה התוצאה שפרופ' פיינמסר מבקש גם בצילום MRI? תודה.

03/03/2008 | 15:54 | מאת: ד"ר עדי בירון

כידוע, CT אכן משתמש בקרינה ליצירת התמונה. כאשר מבצעים CT לסת-פנים, גם אברים אחרים בגוף חשופים לקרינה. מדובר בכמות נמוכה באופן יחסי, ולכן הסיכוי לסיבוכי קרינה כתוצאה במיבוע CT הוא קטן מאד. אנחנו, הרופאים, משתדלים שלא לבצע CT שלא לצורך, אבל לא לוותר עליו כשצריך. המידע אותו ניתן לקבל מ MRI שונה מזה אותו ניתן לקבל מ CT. אמנם MRI לא מלווה בקרינה אך הבדיקה, בנוסף להיותה יקרה מ CT, גם הרבה יותר ארוכה, והרבה פחות נוחה לנבדק.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר